Volg ons via
 
 
 

Belgie - Op pad met striphelden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

In verschillende Belgische steden kan je in de voetsporen treden van stripfiguren. De strip is en blijft een op en top Belgisch fenomeen dat bij jong en oud populair is.

In het Limburgse Hasselt ontwaar je op muren in de stad veel bekende figuren: Samson&Gert, Nero, Jommeke, Urbanus, Kiekeboe en Sammy bijvoorbeeld. Je haalt het foldertje met de route bij de toeristische dienst en weg ben je!

In Brussel, stad van het prachtige stripmusem Belgisch Centrum voor  het Beeldverhaal,  wandel je ook langs zulke moderne fresco's, gemaakt naar de originele tekeningen op verschillende blinden muren door de hele stad. Momenteel zijn er 24 fresco's gespreid over het Gewest, aangevuld met enkele standbeelden die ook met het beeldverhaal te maken hebben. Voeg daar bij de musea, de geboorteplaatsen van bekende auteurs en de plaatsen die als decor in stripverhalen gediend hebben, en je begrijpt: materie genoeg om een rijk gevulde stripwandeling door de stad te maken!

Ook in de stad Antwerpen leeft het stripverhaal in het stadsbeeld. Verschillende gidsen geven speciale rondleidingen met de strip als rode draad. Meer info bij de toeristische dienst van de stad op de Grote Markt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2224
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stripfiguren, stripwandeling