Volg ons via
 
 
 

6 juni 2020 - Rondje Ameland

Het Rondje Ameland | Elke deelnemer bepaalt zijn eigen tempo

Rondje Ameland 2020,

Op zaterdag 6 juni 2020 wordt de wandeltocht “Rondje Ameland” georganiseerd.

Dit is een wandeltocht om het eiland die voor de 24e keer wordt georganiseerd en waar dit jaar 1000 wandelaars aan deel kunnen nemen. Zoals de naam al zegt, is het een wandeltocht rond het mooie eiland Ameland over verharde en onverharde wegen.

De wandeltocht start om 05.00 op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg te Hollum en gaat via de Bosweg door het bos naar het badstrand in Hollum langs het Paardengraf, aan de binnenkant van de zeedijk naar de Kooi. Vanaf hier gaat het over de Oerdduinen om de Oerdblinkert naar de duinovergang bij paal 21.6 Via het strand gaat het naar het Finnegatspad, Engelsmanduun bij Boomhiemke langs terug naar Hollum, waar de  feestelijke Finish is op het Zwaneplein.

De deelnemers worden onderweg bijgestaan en gecontroleerd op 7 (verzorging) posten door 70 vrijwilligers en 20 EHBO-ers. Bij elke post staan toiletten, een EHBO post, vers water en worden de deelnemers voorzien van koffie, thee, snacks, broodjes en/of fruit.
Onderweg komen de deelnemers ook gemotoriseerde vrijwilligers tegen die hen desgewenst naar huis brengen als ze niet meer verder willen lopen.

Bij de finish kunnen de vermoeide wandelaars zich laten behandelen door een team fysiotherapeuten. Ook staat hier een pan soep voor ze klaar en uiteraard de welverdiende medaille voor het volbrengen van HET Rondje Ameland.
Inschrijven kan via www.rondjeameland.nl

Tot ziens op Ameland


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7265
Categorie: 
06 Wandelen Juni
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rondje ameland 2020, wandeltochten ameland, wandelroute ameland, wandelen nederland