Volg ons via
 
 
 

De Koninklijke wandelroute wordt geopend

Schitterende wandeling 'de Koninklijke Weg' mag niemand onthouden worden

Op vrijdag 4 april werd de Koninklijke Weg, een 170 km lange wandelroute, feestelijk geopend. Deze schitterende wandeling mag niemand onthouden worden. Ook mensen met een visuele beperking niet! Daarom hebben Stichting Oogfonds Nederland, Rabobank Foundation, Rabobank Apeldoorn en omgeving, Visio Het Loo Erf en Stichting I-Cane de handen ineen geslagen. Vijf organisaties werken samen aan één overeenkomstig doel: de wandelroute toegankelijk maken voor blinde en slechtziende wandelaars.

 Na een zesdaagse wandeling vanaf paleis Noordeinde in Den Haag zal aanstaande vrijdag een groep wandelaars arriveren bij paleis Het Loo in Apeldoorn. Zij zijn de eerste gebruikers van de Koninklijke Weg, een wandelroute aangelegd op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding-Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL). Voor visueel beperkten kent een wandeling in de vrije natuur vaak veel hindernissen. Met het toegankelijk maken van deze wandelpaden, kunnen mensen met een visuele beperking ook volop genieten van een wandeling in de natuur.

Om de Koninklijke Weg voor elke visueel beperkte wandelaar toegankelijk te maken, zijn Stichting Oogfonds Nederland, Rabobank Foundation, Rabobank Apeldoorn en omgeving, Visio Het Loo Erf en Stichting I-Cane een unieke samenwerking aangegaan. Door de krachten te bundelen kunnen in de toekomst verschillende producten en diensten ontwikkeld worden om de toegankelijkheid van de route voor blinden en slechtzienden te bevorderen.

Visio Het Loo Erf zal wandelbegeleiders trainen in het begeleiden van visueel beperkte wandelaars. Zo zal de begeleiding van visueel beperkten optimaal verlopen. Het trainen van de begeleiders wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation. Stichting Oogfonds Nederland zal zorg dragen voor informatie over de route en de omgeving in aangepaste leesvormen, zoals braille. Het gebruik van de innovatieve I-Cane (de intelligente geleidestok) zal in de toekomst wellicht een grote rol kunnen spelen bij de zelfredzaamheid van visueel beperkte mensen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2932
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute plannen, de koninklijke weg, wandelroute apeldoorn