Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Lekkernijenwandeling in Amsterdam

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een Tour voor alle Zintuigen ...

In de zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw, was Amsterdam het centrum van de wereld, de machtigste handelsstad van Europa. Het IJ was verworden tot een woud van masten en zeilen; honderden schepen lagen er aangemeerd, volgeladen met koopwaar uit alle windstreken. En de stad zelf gonsde van de bedrijvigheid. Elke dag stroomde de handelsbeurs vol met kooplieden, waar menigeen er in slaagde in korte tijd zijn fortuin te maken (en het soms ook weer net zo snel te verliezen). Maar waar kwam al die rijkdom nu oorspronkelijk toch vandaan? In een woord: eten.

Het importeren, verkopen en verwerken van voedsel en genotsmiddelen was de basis van de Amsterdamse overvloed. Tegenwoordig zijn etenswaren zoals brood en bier, koffie en chocolade, specerijen en snoepgoed overal te koop en een onderdeel van ons dagelijks leven waar we nauwelijks meer over na denken.

Maar dit is niet altijd zo geweest, en het is mede aan de Amsterdamse kooplieden te danken dat we nu deze welvaart hebben. Tijdens de lekkernijenwandeling krijgt u deze geschiedenis te horen; het verhaal van Amsterdam en haar etenswaren. Maar u gaat niet alleen luisteren, u gaat ook proeven.  Meer info: www.lekkernijenwandeling.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2164
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadswandelingen, gouden eeuw, wandelroute amsterdam, kooplieden