Volg ons via
 
 
 

Wandelen omgeving Tiengemeten

Wandelen in de natuur, het kan ook in de Randstad in de omgeving van Tiengemeten.

Wandelen in de natuur, het kan ook in de Randstad in de omgeving van Tiengemeten. Neem wel je laarzen mee, want een enige drassigheid is te verwachten!

Echte wilde natuur, met stromende geulen en kreken. Waar je eindeloos kunt wandelen door gebaand en ongebaand terrein, terwijl de imposante zeearend boven je hoofd cirkelt. Onderweg rust je even uit op de oostpunt van het eiland, waar de sfeer van het platteland anno 1850 weer tot leven komt.Er zijn volop mogelijkheden om de natuur te verkennen op onverharde paden. Hou er dan wel rekening mee dat nat en modderig kan zijn.

Aanraders om te wandelen zijn: Wandel naar het Westen over de dijk en bekijk daar de Blanken Slikken - er is een pad aangelegd naar de rietheuvel in het uiterste westen. Daar vandaan kunnen de ‘wilde wandelaars’ de zuidelijker wildernis doorkruisen.

Een dag lang ‘van de wereld’ langs grote kuddes met Schotse Hooglanders. Wandel naar Oost (vanuit Midden ongeveer 2,5 km) over de nieuwe weg langs de noordelijke dijk en eet of drink lekker wat bij de camping annex herberg in de Suzannahoeve, wandel daarna over de lage scheidingsrug in het landschap tussen Weelde en Wildernis terug naar de Vliedberg en Midden. Je ziet onderweg in Weemoed het landschap van de oude Zeeuwse tarweteelt-landbouwmethode.

Het Eiland Tiengemeten is bereikbaar per pont van Nieuwendijk (Zuid-Beijerland). Vertrektijden: ma tm vr 10.00-19.00 uur, za 10.00-20.00 uur, zo 10.00-12.00, 14.00-16.00 en 17.00-19.00 uur. (eenmaal per uur).

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3039
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute tiengemeten, wandeltocht plannen, wandelroute berekenen, wandelroute app