Volg ons via
 
 
 

Venlo heeft 1e Floriade Nordic Walking route

Floriade 2012 | Eerste Floriade Nordic Walking Route

Vooruitlopend op de Floriade 2012, heeft Venlo de eerste Floriade Nordic Walking Route, zodat je avontuurlijk kunt wandelen over de groene loper die komt vanuit het stadscentrum van Venlo.

Nordic walking is een loopsport die in Nederland snel aan populariteit wint. Het is een gezonde en ontspannende manier van genieten in het groen en daar ligt nu het raakvlak met de Floriade 2012, want het thema Relax & Heal is één van de pijlers van de Floriade ’nieuwe stijl’.

Het Floriade 2012 Team, Nordic Walking Nederland en VVV Noord- en Midden-Limburg hebben de handen in elkaar geslagen en hebben de eerste Floriade Nordic Walking Route ontwikkeld. Tijdens de Floriade Nordic Walking Route krijgen wandelaars alvast een voorproefje van het groene belevingsevenement in 2012. De routes voeren namelijk langs een aantal tuinbouwgerelateerde bedrijven waar nordic walkers van harte welkom zijn om het belang van de tuinbouw te ervaren. Ook parken en kunst in het groen maken deel uit van de route.

De wandelroute heeft een lengte van 15 kilometer en loopt door stedelijk groen, bos, heide en tuinbouwgebieden. De route bestaat uit drie ‘lussen’, zodat je de route op de stippellijnen kunt inkorten als je dat wilt. De Floriade Nordic Walking Route-flyer is te koop bij de VVV-winkels in Noord- en Midden-Limburg.

Klik ook hier voor meer informatie.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2472
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
floriade, limburg, wandelen, wandelroutes, nordic walking route