Volg ons via
 
 
 

Epe - Loop / Wandelroute Epe in Beeld

Loop en Wandelroute Epe | Centraal gelegen in het dorp en voert langs diverse beelden.

Op vrijdag 28 september 2007 werd de loop- en wandelroute ’Epe in beeld’ feestelijk in gebruik genomen. Wethouder sport, de heer R. de Vries verricht samen met mevrouw K. Bus van de Nederlandse Hartstichting en de heer R. Veld van de Atletiekunie de opening. Zij onthullen gezamenlijk het informatiebord en geven daarmee het startschot voor de eerste wandelaars, Nordic-Walkers en hardlopers.

Aanleiding initiatief

Op initiatief van de gemeente Epe en in samenwerking met de Atletiekunie en de Nederlandse Hartstichting is de loop- en wandelroute ’Epe in beeld’ gerealiseerd. De gemeente Epe hoopt dat door het openen van deze loop- en wandelroute meer mensen vaker in beweging komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders te weinig beweegt. Een half uur bewegen per dag bevordert de gezondheid, geeft meer energie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Wandelaars, rolstoelgebruikers, joggers en trimmers kunnen gebruik maken van een veilig parcours voor het uitoefenen van hun sport en/of vrijetijdsbesteding.

De route

De loop- en wandelroute ’Epe in beeld’ is centraal gelegen in het dorp en voert langs diverse beelden in en nabij het centrum van Epe. De hoofdroute begint bij het VVV kantoor aan de Pastoor Somstraat in Epe. De route heeft een lengte van 3.7 km. De hele route is met bordjes aangegeven die zijn aangebracht op lantaarnpalen.

U kunt vanaf de hoofdroute ook een alternatieve route nemen, deze is niet met bordjes gemarkeerd. Op het informatiebord dat aan het begin van de route staat is het parcours door middel van een zwarte stippellijn aangegeven. De rode route op het informatiebord is een hardloop/wandelroute. Deze is gelegen in het buitengebied. De rode route is onverlicht, loopt gedeeltelijk over een zandpad en is niet voorzien van routebordjes.

Sociale veiligheid

Om de sociale veiligheid te vergroten en de kans op struikelen te verminderen is de hele wandelroute voorzien van goede verlichting en een vlakke ondergrond (dit geldt niet voor de rode route). De route is vrijwel overal 1.5 m. breed. Gemeente Epe biedt wandelaars, joggers en trimmers dan ook een veilig parcours voor het uitoefenen van hun sport en/of vrijetijdsbesteding.

Meer info: V V V Epe


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5960
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
loop en wandelroute epe, nordic walking, wandelroute, hardlooproute epe