Volg ons via
 
 
 

Haarlem - Hofjesstad

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Er zijn in Haarlem maar liefst negentien verschillende hofjes te bezichtigen. Haarlem kan dus zonder enige overdrijving een ‘hofjesstad’ genoemd worden. 

De prachtige hofjes die Haarlem rijk is, herinneren ons nog steeds aan lang vervlogen tijden. Vroeger liet de gegoede burgerij de hofjes bouwen voor hulpbehoevende ouderen en bejaarde vrouwen. Zij werden gehuisvest in kleine huisjes, die aan een binnenhof lagen. Aan de straatzijde lag een poort, die toegang gaf tot de hofjes. Veel hofjes bestaan inmiddels niet meer, maar soms kom je nog een poortje tegen die de plaats markeert waar vroeger een prachtig hofje lag.

Heb je ooit onder zo’n theatrale toegangspoort gestaan als die van het Teylershofje? Of zo’n merkwaardige (dubbele) waterpomp gezien als op het Bruiningshofje? Maar duw vooral ook eens tegen de deur van het Hofje van Staats of kuier over de uit 1395 stammende Bakenesserkamer. In één stap ga je in Haarlem terug naar de middeleeuwen.

Voor meer informatie over de te bezoeken hofjes kun je terecht bij de regionale
VVV Zuid-Kennemerland.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2095
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
historie, stadswandeling, wandeling