Volg ons via
 
 
 

Kampen - Langs gevelstenen en gevelornamenten

Stadswandeling | Unieke gevels en monumenten in Kampen

Wil je een bijzondere wandeling langs vele gevelstenen en geveltekens op huizen en poorten maken? Dat kan in de Kamper binnenstad!

Het gebruik van gevelstenen en geveltekens dateert vermoedelijk uit de Romeinse tijd. In de Europese steden en dorpen werden vanaf de late middeleeuwen vaak uithangtekens gebruikt. Het gebruik van gevelstenen werd in Europa vooral in de 17e eeuw populair en had alles te maken met de ’verstening’ van houten gevels.

Deze wandeling brengt je langs unieke gevels en prachtige monumenten in de binnenstad van Kampen. De stadswandeling, die ongeveer 75 minuten duurt, laat je in de binnenstad meer dan 50 verschillende gevelstenen zien. De wandeling begint in het centrum, op het pleintje vlak naast het oude stadhuis. Daar staat ook de koe naar boven te kijken. De route voert je langs verschillende monumenten in Kampen die door de gehele binnenstad verspreid liggen.

De route is verkrijgbaar bij de VVV/ANWB-winkel in Kampen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4380
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hanzestad, stadswandelingen, stadswandeling, vvv kampen, stadswandeling kampen