Volg ons via
 
 
 

Groningen - Architectuurwandeling

Groningen | Prachtige stadswandeling langs alle architecturale bezienswaardigheden van de stad Groningen

De stad Groningen kent veel prachtige staaltjes architectuur. Van oude herenhuizen tot het Groninger Museum: in Groningen is er op het gebied van architectuur van alles te beleven. De architectuurwandeling leidt je langs de mooiste gebouwen.

Na de bouw van de Martinitoren zijn er in de stad een groot aantal markante gebouwen gerealiseerd. Vooral in de laatste decennia zijn er gebouwen bijgekomen die Groningen een onverwacht uiterlijk hebben gegeven. Voorbeelden daarvan zijn het nieuwe hoofdkantoor van de Gasunie, de woningen die gebouwd zijn in het kader van de manifestatie Blue Moon en het Wall House.

Bij de VVV in Groningen kun je een architectuurwandelroute krijgen, die je voert langs verscheidene architectonische hoogstandjes in de binnenstad. Je kent vast het Groninger Museum met z’n omstreden vormgeving. Andere hoogtepunten zijn het Westerhavencomplex, het Waagstraatcomplex en het pand van de Openbare Bibliotheek.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3054
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
groningen, wandelen groningen, wandeling, stadswandeling, martinitoren, architectuur, groninger museum, westerhaven, waagstraat, VVV