Volg ons via
 
 
 

Dordrecht - Dagje negentiende eeuws Dordrecht

Rondje Dordt | Beleef de negentiende eeuw in Dordrecht

Wil je de negentiende eeuw beleven in Dordrecht? Maak dan een stadswandeling in Dordrecht. Je dagje Dordrecht begint met koffie en een warme appelmarijn in de ambachtelijke banketbakkerij Van der Sterre.

De stadswandeling Rondje Dordt start bij de Visbrug, op ongeveer vijf minuten loopafstand van de konditorei. In het boekje ‘Rondje Dordt’ staan uiteraard een plattegrond en routebeschrijving, maar ook leuke anekdotes, achtergrondinformatie en (historisch) beeldmateriaal. Langs de route liggen de mooiste monumenten en karakteristieke plekjes zoals het Groothoofd, de Grote Kerk, het Arent Maartenszhof, de musea, Het Hof en de straatjes vol antiek en curiosa. Onderbreek de wandeling voor een bezoek aan museum Simon van Gijn. Via de Lange IJzerenbrug en het gezellige Vleeshouwersstraatje bereik je de Voorstraat. Wandel terug naar de Nieuwe Haven voor een vervolg van het Rondje Dordt.

Simon van Gijn

Het monumentale woonhuis van bankier en verzamelaar Simon van Gijn is te vinden aan de Nieuwe Haven 29/30. Zijn huis is nu een museum met originele stijlkamers, zoals een 18e eeuwse keuken, goudleerkamer en bibliotheek. De met prachtige meubels ingerichte vertrekken, de verzamelingen glas, zilver, scheepsmodellen, schilderijen en prenten en (op zolder) de grote collectie antiek speelgoed maken dit museum tot een gastvrij huis voor jong en oud. Het geheel ademt een negentiende-eeuwse sfeer.

Tijdens de wandeling kun je ook de presentatie in Het Hof bekijken over de gebeurtenissen die hier in 1572 plaatsvonden. Hier werd de basis gelegd voor een onafhankelijke Nederlandse staat. De toegang is gratis.

Meer info: VVV Dordrecht


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4370
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dordt, historie, stadswandeling, wandeltocht, vvv dordrecht, stadswandeling dordrecht