Volg ons via
 
 
 

Hoogeveen - Trommelslagerroute

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoogeveen heeft diverse leuke stadswandelingen. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden.

Eén van de stadswandelingen is de zes kilometer lange Trommelslagerroute. Deze route voert je langs historische en recente monumenten. Je passeert onder andere het beeld van de trommelslager. Drie eeuwen geleden liep deze tamboer op zondag door het dorp om de veenarbeiders op te trommelen voor de kerkgang. Maar nog steeds loopt de trommelslager regelmatig zijn zondagse route door het centrum van Hoogeveen.

Je kunt ook ‘In het voetspoor van Van Gogh’ je weg door Hoogeveen kiezen. Deze beroemde Nederlandse schilder zwierf in september 1883 enige weken door Hoogeveen en omstreken. Bij de VVV kun je een brochure verkrijgen, die de sporen die hij hier achterliet, volgt.

Onder leiding van een gids van de Historische Kring kun je het centrum van Hoogeveen in groepsverband bekijken. Er zijn twee wandelroutes, een korte route van ongeveer een uur en een langere route van anderhalf uur.

Klik hier voor meer informatie.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3253
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Van Gogh, VVV, stadswandeling, wandelroute