Volg ons via
 
 
 

Wandelroute Oorsprong- Heveadorp, heerlijkheid Doorwerth

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Onder het genot van een kopje koffie of thee in restaurant De Zalmen vertelt de gids over de geschiedenis van kasteel Doorwerth. Daarna volgt een korte toelichting op de wandeling.

Na een kort ommetje rond het kasteel gaan we via de Italiaanseweg de stuwwal op. Daarna brengt de route ons in Heveadorp en lopen we verder door de vroegere landgoederen Hoog Oorsprong en de Zilverberg.

Via de Valckeniersbossen komen we in het Seelbeekdal en wandelen we weer de stuwwal op in de richting van het Dunoplateau. Vandaar dalen we via smalle paadjes de stuwwal weer af en lopen terug naar het kasteel. Tijdens de wandeling krijgt u informatie over enkele belangrijke cultuurhistorische aspecten en afhankelijk van de seizoenen is er uiteraard ook aandacht voor de flora en fauna in dit gebied.

Na afloop van de wandeling krijgt u in De Zalmen een kop soep met brood geserveerd en daarna bestaat de mogelijkheid om het kasteel te bezichtigen.

Aanvang: 11.00 uur (15.30 uur bezoek kasteel Doorwerth)

Deelname
Volwassenen €10, begunstigers €5.

Reserveren
Tel: 06-12550622 (tot zondag 10.00 uur), bij geen gehoor (026) 3397406.

Bereikbaarheid
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Arnhem- ’s Hertogenbosch, afslag 19 Oosterbeek/ Renkum. Oosterbeek aanhouden en bij de Kievitsdel (Chinees restaurant en grote kruising) richting kasteel Doorwerth. In eerste instantie rijdt men even parallel aan de snelweg.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3170
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Valckeniersbossen, boswandeling, wandelroutes