Volg ons via
 
 
 

Wandelknooppuntennetwerk Loonse-en Drunense Duinen

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen krijgt een wandelknooppuntennetwerk

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen krijgt, naar voorbeeld van andere streken in Brabant, een wandelknooppuntennetwerk. De wandelroutes worden naar verwachting in het voorjaar van 2008 aangelegd. Daarvoor moeten 700 aanwijzingsbordjes, 150 tot 250 overzichtspanelen en tientallen informatiepanelen op houten paaltjes worden geplaatst en vijf picknickplaatsen aangelegd.

Ook worden 20.000 overzichtskaarten en evenveel themagidsen met losse wandelroutes gedrukt. Het ligt in de bedoeling dat de horecabedrijven als vertrekpunt voor de verschillende routes dienen. Daar zal ook het nodige promotiemateriaal liggen en zullen de kaarten worden verkocht.

Het Regionaal Overleg Midden-Brabant (ROM) is bezig met de voorbereiding. In het ROM werken Heusden, Waalwijk, Haaren, Loon op Zand, Tilburg, de vereniging Natuurmonumenten en diverse horecaondernemers in en rondom het nationaal park samen.

Het college van B en W van Heusden verwacht veel voordelen van het wandelroutenetwerk. Zoals een minder versnipperde bewegwijzering in het buitengebied, een economische impuls, de bescherming van kwetsbare natuur en informatieoverdracht van het natuurlijke- en cultuurhistorische erfgoed.

De totale kosten worden op 143.500 euro geschat. Het geld komt van de betrokken gemeenten, de provincie, bedrijven en de stichting Hart van Brabant.

[Brabants Dagblad]


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3506
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute loonse en drunense duinen, wandelroutes brabant