Volg ons via
 
 
 

Schokland - Voetafdruk in de klei

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rond het eiland is een Toeristische Recreatieve Archeologische Route uitgezet. De route bestaat uit een aantal informatiebakens en een beschrijving in een boekje. De route vertelt vooral over de vroege bewoners uit de Oudheid en unieke en goed bewaarde vondsten.
De route is geschikt voor fietsers en geoefende wandelaars
(ca 12 km).

De routebeschrijving bevat tal van wetenswaardigheden over de archeologie en historie van Schokland. Het is te koop bij Museum Schokland voor € 6,50.

Heden ten dage is Schokland een uitstekend reisdoel voor liefhebbers van wandelen, archeologie, geologie, natuur, cultuurhistorie en de verbouw van Oud-Hollandse gewassen.

Museum Schokland ligt op de Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen. De binnen- en buitenexpositie geven een beeld van de geologie en archeologie van de Noordoostpolder, het ontstaan en vergaan van het eiland, het leven van de Schokkerbevolking en de drooglegging van de Noordoostpolder.

Het museum is gevestigd in een verzameling gebouwen rond het historische kerkje van de Middelbuurt. De gebouwen zijn kenmerkend voor het vroegere Zuiderzeegebied. Reeds vele bruidsparen hebben hun huwelijk in het kerkje laten voltrekken.

Meer info: www.schokland.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2297
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Schokland, wandelroute, archeologische wandeling