Volg ons via
 
 
 

Wat heb je nodig voor Nordic Walking?

Voor betrekkelijk weinig geld kun je gaan beginnn met nordic walking

Nordic Walking is helemaal in op dit moment en iedereen lijkt er aan te willen beginnen. Maar heb je veel kosten voordat je met Nordic Walking wilt beginnen? Het antwoord is nee, voor betrekkelijk weinig geld kun je al snel aan de slag. Je hebt natuurlijk nodig een paar Nordic Walking poles. Een paar lekkere, soepele (wandel) schoenen die goed steun geven, waterdicht en ademend zijn alsook voldoende demping geven. Zorg voor kleding waar je je lekker in kunt bewegen. De poles (stokken) zijn gemaakt van aluminium, carbon (composite) of carbon (koolstof). De poles van carbon (composite) zijn sterker en lichter in gewicht dan de aluminium poles.

Het is wel erg belangrijk om de juiste lengte aan te schaffen want als ze te lang zijn kun je niet de goede techniek leren. Er bestaat wel een soort rekensommetje voor: de polelengte is 0.67 keer je lichaamslengte. Ook moet de lus (strop) die aan de pole zit goed bij je hand passen en knellen. Nordic Walking is geschikt voor alle sportieve mensen.

Wanneer je de techniek goed wilt leren is een clinic wellicht aanbevolen. Als je de juiste techniek goed beheerst dan zet je 90% van al je spieren aan het werk tijdens het wandelen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2210
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nordic walking cursus, nordic walking stokken, nordic walking oefeningen