Volg ons via
 
 
 

Oirschot - wandelen door Brabant

Gemeente Oirschot heeft een netwerk op basis van knooppunten uitgezet voor wandelaars.

De gemeente Oirschot heeft een netwerk op basis van knooppunten uitgezet voor wandelaars. U kunt zelf de route en het aantal kilometers vooraf bepalen. Het netwerk biedt u de mogelijkheid om een tocht te kiezen die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen. Iedere wandelaar verschilt immers van de ander. Het netwerk bestaat uit 180 kilometer aan paden en wandelvriendelijke wegen die kriskras door het buitengebied van de gemeente Oirschot lopen. 

Routekaart


De routekaart geeft precies aan waar de routes zich bevinden, terwijl de kruispunten in het veld gemarkeerd zijn met herkenningspalen (groen-geel). Zo kunt u gemakkelijk zelf een eigen tocht uitzetten: een kort ommetje voor de zondagmiddagwandelaar of een lange tocht voor de geoefende loper. Met behulp van de kaart kunt u de route onderweg verkorten. Daarnaast staat de bewegwijzering in twee richtingen aangegeven.

Wandelgids


In de bijbehorende wandelgids worden de bezienswaardigheden onderweg uitgebreid beschreven. Deze zijn onderverdeeld in vier categorieën; geschiedenis & cultuur, boerenleven, bos & veld en beken & vennen. In de gids wordt verwezen naar de Kapel van de Heilige Eik, de ’wandelende’ toren van Oostelbeers en natuurgebieden als de Landschotse Heide en de Mortelen. Op deze manier komt het landschap tot leven. Er zijn ook zeven themaroutes in de wandelgids opgenomen voor degenen die enige zekerheid willen met betrekking tot de lengte van de tocht of het karakter ervan. Voorbeelden hiervan zijn de Lenteroute en de Struikroverroute.

Waar verkrijgbaar?


De plattegrond en de bijbehorende wandelgids zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Zuidoost-Brabant.

Bron:2.holland.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2668
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelnetwerk, wandelroute app, wandelroute brabant, wandelroute uitstippelen