Volg ons via
 
 
 

Waarom wandelen op goede wandelschoenen?

Waarom wandelen | Wandeling in buitenlucht is gezond, vermindert stress en voorkomt hart- en vaatziekten.

Veel mensen, met name 50-plussers, hebben het wandelen ontdekt. Twijfel jij nog of wandelen iets voor je is? Hieronder sommen we een aantal redenen op om lekker te gaan wandelen:

Gezond

Wandelen is gezond. Wandelen is volgens wetenschappers zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging. Waarom is wandelen zo gezond? Naast het inademen van gezonde buitenlucht vermindert het de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Daarnaast verminder je tijdens een wandeling ook de stress. Met wandelen ben je er even uit, sommige mensen zien wandelen dan ook als een vorm van meditatie of bezinning. 

Je ziet meer

Als wandelaar zie je ook veel meer van de omgeving dan bijvoorbeeld fietsers. Dit komt omdat iedere snelheid hoger dan ons looptempo, ons een stukje van ons waarnemingsvermogen ontneemt.

Contact

Als wandelaar leg je snel contact met anderen. Voor mensen die wat eenzaam zijn, is een wandeling een ideale gelegenheid om mensen tegen te komen en over koetjes en kalfjes te praten. Ook is het gezellig om met een vast maatje te wandelen.

Waar wandelen?

Het blijkt trouwens dat Gelderland de meest favoriete wandelprovincie is. Op zich is dit logisch: Gelderland heeft de meeste bossen en de aanwezigheid van bos is belangrijk voor de gemiddelde wandelaar. Een wandelroute is snel gekozen, er zijn er veel in deze provincie.

Goed schoeisel

Besluit je om actief te gaan wandelen, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen? Dan is het van belang dat je goede, stevige wandelschoenen aanschaft, zoals deze. Laat je vooraf goed adviseren en kijk rond op internet voor wandelschoenen tegen een geschikte prijs.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 13-11-2011 om 19:08

Gelderland is inderdaad een mooie provincie. Vooral de Veluwe  is prachtig.

Polly
Geplaatst op 12-11-2011 om 19:04

Ik loop graag lange afstanden ong 40 km.per

keer.en he tvalt mij idd op dat g|elderland de

meeste tochten heeft ,en het is een mooie

provincie

Gr.Polly

 

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 7867
Categorie: 
Wandelnieuws, Wandelen selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
waarom wandelen, wandelschoenen waterdicht, wandelschoenen aanbieding, goedkope merkschoenen, wandelschoenen test