Volg ons via
 
 
 

Nordic Walking niet overal mogelijk

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het uit Finland overgewaaide Nordic Walking wordt ook in ons land steeds populairder. Het opvallende bij Nordic Walking is dat het energieverbruik vergeleken met sportief wandelen 20% hoger is. Tevens ontspant het de nek- en schouders waardoor ook mensen met nek- en rugklachten baat hebben bij deze nieuwe vorm van lichaamsbeweging.

Bij grote wandelevenementen worden Nordic Walkers vaak niet toegelaten. De Vierdaagse van Nijmegen, de Nationale bloesemtochten van het Rode Kruis en ook de Egmondse wandelmarathon, vinden Nordic Walkers tussen de wandelaars te gevaarlijk. Bij de Strandzesdaagse waaraan maximaal 1000 deelnemers meedoen, is Nordic Walking vooralsnog geen probleem. Volgens de organisatie is er op het strand ruimte genoeg.

Nordic Walkers hebben inderdaad iets meer ruimte nodig met hun stokken maar volgens Nordic Walking instructeur Ruud te Grotenhuis uit Egmond, is het probleem bij wandelevenementen eenvoudig op te lossen door Nordic Walkers een half uur of drie kwartier eerder te laten vertrekken. Bovendien is de Nordic Walker ook sneller dan een gewone wandelaar omdat hij ’ vierwiel-aangedreven’ is.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1568
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandeling, bewegen, nordic blading, clinic