Volg ons via
 
 
 

Nordic Walking

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nordic walking is het laatste jaar flink in populariteit toegenomen.
 
Je kunt het beschouwen als wandelen met extra ondersteuning of zien als een goede training voor het hele lichaam. De techniek is gemakkelijk te leren en er zijn tientallen routes in het hele land. Ook komen er steeds meer evenementen, speciaal gericht op Nordic Walkers.
 
De oorsprong van Nordic Walking ligt eigenlijk bij twee bronnen. Herders en pelgrims lopen al eeuwenlang met één of twee stokken om gemakkelijker te wandelen in moeilijk terrein. Een andere oorsprong is te vinden in Finland waar Finse langlaufers tijdens de zomertraining altijd al hun langlaufstokken gebruiken tijdens hardlopen en sprongvormen om zo ook het bovenlichaam in de zomer te ontwikkelen.
 
Wanneer de Nordic Walking-techniek op de juiste manier wordt uitgevoerd gebruik je 90% van je spieren. In vergelijking met gewoon wandelen stijgt het energie- en zuurstofgebruik 20 tot 40% en verbruik je dus veel meer calorieën.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1786
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lichaamsbeweging