Volg ons via
 
 
 

Roden - lekker wandelen

Rond het fraaie Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen.

Rond het fraaie Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen. Begin bij de uit 1381 daterende havezate Mensinge.
Een van de weinige nog authentiek ingerichte landgoederen in Drenthe. Hier woonden vroeger de eigenaren van het landgoed. Nu is het een uniek museum waarin men een goede indruk krijgt van het vroegere leven en wonen in een Drentse havezate.

Lopen we verder langs het Pelzerdiep zien we waar een stuw is aangelegd met vispassage om de snoekbaarzen en karpers, die in het voorjaar stroomopwaarts trekken om te paaien te helpen het grote hoogteverschil te overbruggen.

Op het graspad naar de stuw zien we tientallen kikkertjes. We lopen door het Mensingebosch, nu eigendom van Staatsbosbeheer dat er een natuurreservaat van heeft gemaakt. Het bos bestaat voornamelijk uit loof en naaldbomen. Verderop ligt nog een origineel stuk heidegrond, het Moltmakersstuk, en een beukenbos alwaar een kudde Schotse Hooglanders graast.
 
Eenmaal uit het bos gaat het richting Steenbergen wat zijn naam dankt aan een eeuwenoud hunebed. Terug in Roden nestelen we ons op een gezellig terrasje op de Brink midden in het toeristische Roden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3226
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
havezate mensinge, wandelroute plannen, wandelroute roden, wandelroute berekenen