Volg ons via
 
 
 

23 jan - Architectuurwandeling door verlicht Almere Centrum 

Wandeling door een architectuurmuseum in de openlucht: Almere

In Almere Centrum vind je gebouwen van vooraanstaande architecten uit binnen- en buitenland. Op nog geen vierkante kilometer zijn ontwerpen te zien van namen die nergens anders op zo’n kleine oppervlakte samen zijn te bewonderen. Niet voor niets noemde de Franse krant Le Figaro Almere Centrum onlangs ‘een architectuurmuseum in de openlucht’. Architectuurliefhebbers van over de hele wereld weten de weg naar de jonge stad dan ook goed te vinden. Voor hen en voor andere geïnteresseerden is er een architectuurwandeling met gids uitgestippeld. In de wintermaanden wordt deze ook ’s avonds georganiseerd waarbij de sfeervolle verlichting letterlijk een nieuw licht op de gebouwen laat schijnen.

Bekende architecten

Dwalen door eeuwenoude straatjes of langs middeleeuwse grachten gaat niet in Almere. Daar is de stad met zijn 40 jaar te jong voor. Maar wie in Almere zijn ogen goed de kost geeft, wordt verrast door geweldige architectuur. Het door Rem Koolhaas ontworpen masterplan werd vormgegeven door hemzelf en namen als René van Zuuk, Herman Hertzberger, Sanaa, Claus & Kaan, Christian de Portzamparc, en William Alsop. Deze befaamde architecten en bureaus hebben hun imposante stempel op Almere Centrum gedrukt. Al hun ontwerpen zijn door elkaar verbonden in deze bijzondere stadswandeling. 

Foto: Maarten Feenstra

Citywalk by Night

VVV Almere organiseert ‘Citywalks’ langs de diverse architectonische highlights. Ervaren stadsgidsen vertellen graag alles over de totstandkoming van Almere Centrum en de bijzondere architectuur. In de winter, van 7 november tot 23 januari, staat er elke donderdagavond een ‘Citywalk by Night’ op het programma. De sfeervolle verlichting zet de gebouwen in een bijzonder perspectief. Zowel liefhebbers van unieke architectuur als mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Almere en New Towns in het algemeen zullen de wandeling zeker weten te waarderen.

De wandeling kost €7,50 en duurt van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur.

Opgeven kan via www.visitalmere.com/citywalk 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 585
Categorie: 
01 Wandelen Januari
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelen almere, stadswandeling almere, architectuur almere, agenda almere