Volg ons via
 
 
 

6 okt 2019 - Wandelen tegen kanker bij dieren

Hondenwandeling nabij Kasteel Amerongen

Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) in samenwerking met Kasteel Amerongen
Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert in samenwerking met Kasteel Amerongen op zondag 6 oktober de Hondenwandeling “Hart voor Kanker”. Het evenement staat in het teken van de strijd tegen kanker bij dieren. De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan kankerbestrijding bij dieren. Inschrijven kan nog tot en met 30 september.

Hondenwandeling
De start van de wandeling is nabij Kasteel Amerongen. Dit jaar wandelen de deelnemers via de uiterwaarden, het knusse bos en de authentieke kasteeltuin van Kasteel Amerongen. De route is ongeveer 5km. Onderweg is de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie met iets lekkers voor baas en hond. Daarnaast zijn er diverse informatieve stands, waaronder een stand van het NKFD.

Meer informatie over de hondenwandeling en direct inschrijven via
www.hondenwandelingtegenkanker.nl.

Kanker bij dieren
Op dit moment krijgen ongeveer 30% van onze honden en katten te maken met de vreselijke ziekte kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker. Onze trouwe viervoeter is tegenwoordig een volwaardig lid van het gezin. De diagnose “kanker” heeft een (grote) impact op het huisdier maar ook het gezin. Bij honden boven de 10 jaar is kanker helaas de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD één van
de beweegredenen om “kanker bij dieren de baas te worden”.

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen staat dit najaar door hun themarondleiding “Deftige Dieren” volledig in het teken van dieren. Dit was voor het NKFD doorslaggevend om dit jaar de wandeling rondom Kasteel Amerongen te organiseren.

NKFD
Het NKFD is een CBF erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenartsoncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd.

Meer informatie over het Nederlands KankerFonds voor Dieren vindt u op www.nkfd.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 343
Categorie: 
10 Wandelen Oktober
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute kasteel amerongen, dieren hulp, hondenwandeling