Volg ons via
 
 
 

Wandelroute van het Jaar 2019

Romeinse Limespad Wandelroute van het Jaar 2019 

Wandelroute van het Jaar 2019: het Romeinse Limespad

Henk van Geerenstein van Wandelnet nam zaterdag de wandeltrofee in ontvangst op de Fiets- en- Wandelbeurs in Gent. Het Romeinse Limespad is een 275km lang pad van Katwijk naar Berg en Dal en wint de prijs onder andere vanwege het origineel gekozen thema. Wandelnet nam voor de vierde keer de prijs mee naar huis; eerder wonnen zij met het Groot-Frieslandpad in 2017, Streekpad De Brabantse Wal in 2013 en de Streekpad Stelling van Amsterdam in 2010. 

Juryrapport 

De uitstekende bewegwijzering, vele onverharde paden en rustige wegen werden geprezen door de jury. Daarnaast werd de routegids als pluspunt genoemd in het juryrapport. 
Het rapport beschreef ''Een zeer verzorgde gids met beschrijving van de route in twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. En als die route ook nog een origineel thema heeft, in dit geval historisch, dan waren dat redenen genoeg voor de jury om eensgezind de trofee toe te kennen aan het Romeinse Limespad.”. Andere genomineerden dit jaar waren de wandelgids Walcherse Wandelingen, GR Tour du Brabant Wallon, Streekpad Noardlike Fryske Wâlden en Wandelknooppuntennetwerk Brabantse Kouters. 

De Route 

De Wandelroute van het Jaar 2019 loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk; je kunt wandelen door historische steden zoals Utrecht en Leiden, door polders, over dijken, jaagpaden en door nieuwe natuur heen. Ook loopt de route langs meer dan veertig historische plaatsen zoals Museum Het Valkhof (Nijmegen), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en 'Nigrum Pullum' (Zwammerdam). 

De Gids 

De gids van de route het Romeinse Limespad is te verkrijgen in de (reis)boekhandel en in de online winkel van Wandelnet. Het tot stand komen van de route is een resultaat van een samenwerking tussen de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland met ANWB, RomeinenNu, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast is dit te danken aan de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1358
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute van het jaar, wandelroute limespad, fiets en wandelbeurs