Dark Mode On / Off

Wandelen rondom Slot Zeist

Belevingsroute in NP De Hoge Veluwe

Slot Zeist | Een van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van de Gouden Eeuw

In het kader van de campagne Utrechtse Kastelen en buitenplaatsen brengt RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met Trage Tochten en gemeente Zeist de wandelroute “Wandelen rondom Slot Zeist” uit. De route is 12 km lang en gaat maar liefst 70% over onverharde paden.

Omgeving Slot Zeist
De omgeving van het statige Slot Zeist heeft enorm veel te bieden en de wandeling neemt de bezoeker mee langs vele hoogtepunten. Zeist is gelegen midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en daarmee ook een waar wandelparadijs. De wandeling voert door Slotstad Zeist, waar de grandeur van vroeger terug te vinden is in het heden. De wandeling brengt de bezoekers langs diverse highlights, zoals musea en theaterlocaties, maar biedt ook voldoende opties voor de innerlijke mens.

Het Nederlandse Versailles
De wandeling begint en eindigt bij Slot Zeist, één van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen uit de 17de eeuw, de Gouden Eeuw van Nederland. Destijds gebouwd als lustoord van flamboyante Willem Adriaan (Graaf van Nassau-Odijk) mochten macht, aanzien en rijkdom hier gezien worden. De grandeur van het aristocratische huis wordt direct ervaren wanneer de bezoeker komt aanrijden op de statige oprijlaan met aan weerszijden de 18de eeuwse Broeder- en Zusterpleinen. Het 17de eeuwse interieur ademt nog altijd de weelderige warmte van de barok.

Gratis download
De wandelroute is als digitale brochure gratis te downloaden op de websites van RBT Heuvelrug & Vallei en Visit Utrecht Region.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen