Volg ons via
 
 
 

12 t/m 14 okt 2018 - Wandelfestival La Palma

Wandelfestival zet La Palma op de kaart als wandelbestemming

3 dagen, 19 routes, oneindig veel natuurschoon van 12 t/m 14 oktober

La Palma roept zichzelf uit als wandelparadijs en doet er alles aan om dit waar te maken. Daarom wordt van 12 t/m 14 oktober 2018 het Festival de Senderismo georganiseerd. Het wandelfestival is niet alleen een kennismaking met de veelzijdigheid van het eiland – geleid langs 19 zorgvuldig geselecteerde wandelroutes – maar ook een feestelijke happening met concerten, folkloristische activiteiten en typische producten van het eiland.

Vulkanen en sterren
Al wandelend kunnen liefhebbers de mooiste hoekjes van La Palma ontdekken: het vulkaanlandschap, de rotskusten, de uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Het eiland kent ruim duizend kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, goed voor talloze dagtochten of een meerdaagse wandelbeleving, zoals bijvoorbeeld een wandeling rond het eiland langs de GR-130 - het Koningspad. 
Tijdens het Wandelfestival van 12 t/m 14 oktober kunnen wandelaars en natuurliefhebbers La Palma ontdekken via 19 wandelroutes, die onder andere langs de volgende trajecten lopen:

•    de Ruta de Agua: een klassieker onder de wandelroutes, vooral bekend om de mooie panoramische uitzichten.
•    avonturiers halen hun hart op bij de Sendero Bajo la Tierra: een kennismaking met de vulkanische kant van La Palma, een tocht door grotten die eindigt in de Cueva de las Palomas, door Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurfenomeen. 
•    een ander hoogtepunt van het festival is Estrellas entre Vulcanes: een avontuurlijke, nachtelijke tocht door het vulkaanlandschap onder een spectaculaire sterrenhemel.

Liefhebbers van mooie sterrenhemels én van het fotograferen van sterren kunnen deelnemen aan de Nocturne Tocando las Estrellas. Ook behoort een bezoek aan het observatorium van La Palma met de grootste telescoop ter wereld tot de mogelijkheden.
Meer informatie: www.walkingfestivallapalma.com

Wandelen het hele jaar door
Wandelliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om van 12 t/m 14 oktober 2018 naar La Palma te reizen, komen ook op andere momenten aan hun trekken: het eiland is een ‘year round’ bestemming en door de hoogteverschillen kunnen elke dag vier seizoenen beleefd worden. Er zijn verschillende Nederlandse touroperators die individuele- en groepswandelreizen naar La Palma aanbieden.
Meer informatie: www.visitlapalma.es

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de 7 Canarische eilanden. Het is een unieke vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers  die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een echte aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 247
Categorie: 
10 Wandelen Oktober
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelen la palma gps, wandelroutes la palma, wandelroutes la palma download