Volg ons via
 
 
 

11strandentocht

11strandentocht | Tocht tussen Bloemendaal en Hoek van Holland voor de Hartstichting

Tijdens de 11strandentocht gaan 3.500 deelnemers de uitdaging aan om een tocht van 20, 40 of 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland af te leggen. Hiermee halen ze geld op voor de Hartstichting. Afgelopen jaar was de 11strandentocht met 2.222 deelnemers een groot succes.

Klunen op het strand
De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevenement van de Hartstichting en werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Deelnemers leggen alleen of in teamverband een heldentocht af langs (maximaal) elf stranden langs de Noordzeekust. De afstanden variëren van 20, 40 tot 60 kilometer. Starten is mogelijk vanaf Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland.

11strandentocht zoekt vrijwilligers
Om alle wandel- en hardloophelden over de finish te krijgen, is de Hartstichting op zoek naar vrijwilligers. Onder meer voor het bemannen van een stempelpost of het uitdelen van eten en drinken. Kijk voor meer informatie op www.11strandentocht.nl/vrijwilligers-gezocht

Onderzoek naar signaalstofjes in het bloed
Nederland telt ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen. Zo zoekt de Hartstichting met wetenschappers onder meer naar signaalstoffen in het bloed: stoffen die cruciale informatie kunnen geven over hoe gevaarlijk de slagaderverkalking in iemands bloedvaten is. Met meer kennis van deze signaalstoffen kunnen artsen het risico op een hartinfarct of beroerte in de toekomst veel beter en op een laagdrempelige manier inschatten. Zo houden we het hart sterk en voorkomen we dat iemand levenslang hartpatiënt wordt. Op termijn moet onderzoek leiden tot een betrouwbare test voor artsen. Lees hier verder over dit onderzoek.

Ga voor meer informatie over het event en ticketverkoop naar Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1431
Categorie: 
10 Wandelen Oktober
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
strandwandeling, wandelroute bloemendaal, sponsorloop hartstichting