Volg ons via
 
 
 

5 sept 2020 - Klaver 4 Wandeltocht - Struuntocht Haule

Vijf Struuntochten oplopend in afstand, loop je mee?

Van januari tot en met mei 2020 organiseert Doelgericht Wandelen iedere eerste zaterdag van de maand een Struuntocht. Deze zijn oplopend in afstand, zodat je kunt trainen voor de grote finale en langste afstand op 2 mei. Elke tocht heeft een lange en korte afstand, je kunt dus zelf bepalen hoe groot de uitdaging is.

De Struuntochten starten iedere keer vanaf een andere locatie in de mooiste gebieden van Zuidoost Friesland. De routes hebben een goede balans tussen verharde en onverharde paden!  Bij de start ontvang je een duidelijke routebeschrijving, ook is de route uitgezet met pijlen en rood/wit lint. Tevens ontvang je bij de eerste Struuntocht een stempelkaart voor alle vijf tochten.                             Loop je alle vijf tochten mee dan ontvang je bij de vijfde tocht (Klaver4tocht) een extra leuke verrassing!    Verloting: Bij het aanmelden ontvang je een geplastificeerd kaartje met deelnemersnummer. Met dit kaartje maak je kans op een leuke prijs. Lever het kaartje in bij de finish, en wie weet neem jij de prijs mee naar huis.      

1e Struuntocht: zaterdag 4 januari Beetsterzwaag/Olterterp 7.5 km - Startlocatie: De Buorskip | Vlaslaan 26 | 9244 CH Beetsterzwaag
Starttijd: 09.00-10.00 uur, finish sluit om 13.00 uur
Route: Vanaf de startlocatie gaat de route eerst via het Lyclamapark richting Landgoed Olterterp. Dit is een typisch parkbos met vijvers, bruggetjes en theekoepels. Daarna lopen we verder over het Landgoed langs de mooie vijver en door houtcarvers uitgezaagde boombeelden. Via het mooie Kerkpad Oost gaat de route terug naar Beetsterzwaag. Daarbij passeren we de Sint Hippolytuskerk in Olterterp.
Meer info Beeldenroute Olterterp 
Kosten: €4,- Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee!
 
2e Struuntocht: zaterdag 1 februari 2020 Nijeberkoop/Zuidoost 11.5 km - Startlocatie: Rest Boszicht | Bovenweg 26 | 8422 DH Nijeberkoop - Starttijd: 09.00-10.00 uur, finish uiterlijk om 14.00 uur Route: Vanaf de startlocatie gaat de route dit jaar via zandpaden richting het zuidoosten naar Tronde. Als je goed oplet zie je nabij het Robiniabos een aantal roodharige Tamworth varkens! Zij zorgen hier dat het onkruid verdwijnt. In Makkinga is de rustpost bij dorpshuis GrieteNIJHûs. Even verderop heb je nog de mogelijkheid om een bezoekje te brengen bij de prachtige korenmolen de Wijert en het museum Oold Ark. Vanuit Makkinga voert de tocht nog door het Makkingasterbos en gaan we terug naar de start/finish locatie. Bijzonder aan Makkinga is dat er in het hele dorp geen verkeersbord te vinden is.                     

3e Struuntocht: zaterdag 7 maart Oranjewoud 10 en 15 km - Startlocatie: Sportstad Café |  |Abe Lenstra Boulevard 25 | 8448 JA Heerenveen   Starttijd: 09.00-10.30 uur. Finish sluit om 15.00 uur  Route: De 3e Struuntocht gaat dit jaar door het Koninklijke bos in Oranjewoud. Beide routes gaan via watertjes en bruggetjes langs landgoederen met lange lanen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. Je passeert daarbij het mooie museumpark Belvédère en de 20 meter hoge betonnen uitkijktoren Belvédère. Halverwege de route gaan beide routes verder door de Overtuin met zijn kronkelige paden, kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin. Via kleine paadjes en verrassende bezienswaardigheden terug naar de finish.  

4e Struuntocht: zaterdag 5 september Haule 11 en 19 km - Startlocatie: Dorpshuis De Mande | Dorpsstraat 63 | 8432 PL Haule                     Starttijd: 09.00-10.30 uur. Finish sluit om 16.00 uur. Route: Vanaf de startlocatie gaat de route richting het Blauwe Bos. Een prachtig bosgebied met heidevelden, vennen, schitterende boswegen en flink wat paden op de rand van bos en boerenland. De afwisseling is hier groot, extra aangenaam is dat er veel zonlicht naar binnen valt. De eerste rust is voor de 19 km wandelaars in Waskemeer. In Haulerwijk is voor beide afstanden de rustlocatie in de prachtige oude boomgaard De Hage, waar romantiek en nostalgie elkaar ontmoeten. Na het heerlijk vertoeven in de boomgaard gaat de route richting de finish via de andere kant van het Blauwe bos. De 19 km wandelaars maken nog een lusje langs Waskemeer.

5e Struuntocht (Klaver4tocht) zaterdag 3 oktober 10, 20, 30 en 40 km 
Klaver4 Wandeltocht voor gelukszoekers

Op zoek naar geluk? Doe mee met de Klaver4tocht! Op 2 mei 2020 organiseert Doelgericht Wandelen, als afsluiting van de 5 Struuntochten, de uitdagende Klaver4 Wandeltocht. Deze route bestaat uit 4x10 kilometer, waarbij je steeds terug komt op het zelfde start- en eindpunt. Je kunt dan ook zelf beslissen of je 10, 20, 30 of 40 kilometer loopt.

Het startpunt en het centrum van het Klavertje 4 is het dorpshuis De Kiekenhof in Nieuwehorne. Vanuit daar zijn er 4 routes uitgezet richting Noord, Oost, Zuid en West. Een route richting de Kiekenberg, het Stichtingspad, het Koaipaad en de Katlijkerheide. Alle 4 prachtige routes door verschillende natuurgebieden. Halverwege elke route staat een stempelpost, waarmee je kunt aantonen welke route je hebt gelopen.

Meer info: www.doelgerichtwandelen.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
ronald kwint (Gast)
Geplaatst op 06-03-2020 om 19:12

Kunnen wandelboekjes ook afgestempeld worden?

Gem van Oosterhout (Gast)
Geplaatst op 02-03-2020 om 17:49

Hallo, ik wil zaterdag as meedoen aan de wandeltocht 10 km vanaf Abe Lenstra.
Moet ik mij van te voren opgeven?
En kan ik tussen 900u en 1100u zelf het startmoment  kiezen?
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet,
Gem van Oosterhout

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7039
Categorie: 
09 Wandelen September
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doelgericht wandelen, winterwandeling, wandelroute groningen, nachtswalkerstocht friesland