Volg ons via
 
 
 

5 april 2018 - Wandel naar je Werk-dag

Ruim 50 organisaties doen mee aan de Wandel naar je Werk-dag 

Op 5 april 2018 vindt de derde editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Hiermee wil Wandelnet meer aandacht vestigen op het belang van lopen voor gezonde en productieve werknemers. De oproep om op deze dag (een deel van de afstand) van huis naar het werk te lopen, wordt inmiddels al door ruim 50 organisaties uitgedragen. 

Een stukje of de hele weg

Deelnemers mogen de hele afstand naar hun werk lopen, maar dat hoeft niet. “Als je maar een stukje verder loopt dan je normaal op een dag doet.”, licht Joep Naber, directeur van Wandelnet toe. “Bijvoorbeeld van je huis naar de trein. Of parkeer je auto eens wat verder weg dan normaal. Wandelen is niet alleen goed voor het milieu en voor je gezondheid, maar ook voor je werkprestaties. Dat willen we met deze dag onder de aandacht brengen.” 

Een internationaal initiatief

Vorig jaar werd in Nederland de tweede editie van de Wandel naar je Werk-dag georganiseerd. Initiatiefneemster Hella van der Wijst (presentatrice van de EO en ambassadrice van de Wandel naar je Werk-dag) werd geïnspireerd door de internationale Walk to Work Day. “Het leek mij leuk om dit initiatief naar Nederland te halen, want elke dag dat je wandelt is een mooie dag.” Wandelnet pakte dit op en organiseerde in 2016 voor het eerst de Wandel naar je Werk-dag. 

Gezamenlijke lunchwandeling

Om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te bereiken, worden ook werkgevers erbij betrokken. Inmiddels hebben onder andere NS, Rabobank en het ministerie van VWS zich aangesloten. Van der Wijst wist ook de EO te enthousiasmeren. “Behalve op eigen initiatief naar je werk wandelen, organiseren we bij de EO een gezamenlijke lunchwandeling. Want duurzamer en gezonder leven moet je niet alleen roepen, maar vooral ook doen." 

Aanmelden
Aanmelden kan via www.wandelnaarjewerkdag.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 265
Categorie: 
04 Wandelen April
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelen, wandel agenda, wandelen gezondheid, wandelen om af te vallen