Volg ons via
 
 
 

Groot-Frieslandpad, Wandelroute van het Jaar 2017

Groot-Frieslandpad loopt van Bergen aan Zee tot aan het Duitse Leer.

Op de Fiets en Wandelbeurs in Gent is het Groot-Frieslandpad gekozen tot  Wandelroute van het Jaar 2017. Wandelnet heeft hiermee voor de derde keer de wandeltrofee gewonnen. In 2010 kreeg Wandelnet de trofee voor de Streekpaden Stelling van Amsterdam en in 2013 voor De Brabantse Wal.

Terug in de tijd

Het Groot-Frieslandpad loopt door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken. Al wandelend keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden. De route gaat dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren via Hindeloopen, Workum en IJlst naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse plaatsje Leer. 

De gids van het Groot-Frieslandpad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. De route is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de provincies Noord-Holland en Friesland, de gemeentes Aa en Hunze en Noordenveld, en dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers. Initiatiefnemer van de route is vereniging TeVoet.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1309
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
groot frieslandpad, wandelroute van het jaar, wandelroute app, wandelroute downloaden