Volg ons via
 
 
 

Flinke wandeling vereist goede schoenen

Goede schoenen | De basis voor meer loopplezier.

Om zonder pijnlijke voeten een wandeltocht te kunnen lopen zijn goede wandelschoenen van groot belang. Ze zijn de basis voor je loopplezier. Wanneer je gaat wandelen met verkeerde schoenen aan kan dit ook gewrichtspijnen opleveren.

Op www.wandel-geest.nl vind je wandelschoenen in alle soorten en prijzen maar ga er niet teveel op bezuinigen. Laat je in de schoenwinkel goed adviseren en neem vooral de tijd om de schoenen goed te passen. In het begin voelen schoenen altijd erg stijf aan, dat wil dus nog niet zeggen dat de maat niet goed is. Probeer er in de winkel een flink stukje mee te lopen en voel goed of de voet niet in de schoen gaat schuiven. 

Denk eraan dat de voeten tijdens het wandelen dikker zullen worden, koop daarom wandelschoenen zeker niet te klein. Alle schoenen hanteren een verschillende maatvoering. Het ene paar 44 valt misschien wel groter of kleiner uit dan het andere paar 44. Ga niet klakkeloos op de maten af.

Wanneer je eenmaal tot een aankoop hebt beslist vergeet dan niet om ook een paar goede, liefst naadloze, sokken erbij te kopen. Sokken zijn erg belangrijk om knellingen en eventuele blaren te voorkomen. Loop de eerste paar keer niet al direct hele grote afstanden maar loop de schoenen rustig aan in.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6466
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandeltocht, schoenen, wandelschoenen, bergschoenen, wandelingen, wandelroute downloaden