Volg ons via
 
 
 

23/24 juni 2018 - Nacht-Duinstrandwandeling

In een van de kortste nachten een fraaie en boeiende wandeling tussen Hoek van Holland en Kijkduin: de NSW

In een van de kortste nachten een fraaie en boeiende wandeling tussen Hoek van Holland en Kijkduin: de NSW. Het is nog niet helemaal donker als je aan de wandeling begint bij strandpaviljoen de Globetrotter.

Tot Kijkduin loop je voor een groot deel over het nieuwe pad dat de provincie in 2012 heeft aangelegd in en langs de duinen. Je zult uitzien op zee in de late avondzon. Na ongeveer 10 km bereik je het keerpunt in Kijkduin: Strandpaviljoen Klein Ockenburgh. Hier is de rust en voorziet onze soepploeg je bovendien van een (gratis) beker soep, je mag ook koffie, thee of frisdrank nemen. Het is inmiddels donker als je aan het laatste deel begint van de wandeling. Via het strand kun je teruglopen naar Hoek van Holland. Je komt daarbij over de spectaculaire in zee gelegen Zandmotor (ca 256 voetbalvelden groot!) tussen Kijkduin en Ter Heijde. Dit is de nieuwe vorm van kustbescherming waarbij de natuur een belangrijke rol vervult. Uit de hele wereld komen deskundigen kijken naar dit fenomeen. Het Zuid-Hollands Landschap heeft het beheer over dit natuurgebied. 

Het startpunt is tevens de finish van deze wandeltocht. Onderweg word je zo nodig bijgestaan door de Reddingsbrigade en vrijwilligers van de organisatie, waaronder leden van een Jeepclub. Als het weer tegenvalt: Je kunt dan, als een harde wind uit het zuidwesten komt, kiezen om eerst over het strand naar Kijkduin te lopen en na het keerpunt terug te lopen over het pad door de duinen. Desgewenst kun je ook heen en terug over strand of duinpad lopen. Wij zullen je adviseren als mogelijk sprake is van harde wind.

Dit vindt plaats van zaterdag 23 juni op zondag 24 juni 2018

Meer info: www.nachtstrandwandeling.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2406
Categorie: 
06 Wandelen Juni
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nachtwandeling, nacht duinstrandwandeling, strandwandeling, wandeling hoek van holland