Volg ons via
 
 
 

Wandelpadennetwerk Waddenwandelen

Waddenwandelen biedt ruim 1200 kilometer aan nieuwe wandelmogelijkheden in Groningen, Friesland en Noord-Holland

Waddenwandelen biedt wandelaars 1200 kilometer nieuwe wandelmogelijkheden

Na vijf jaar hard werken, is het netwerk Waddenwandelen dit najaar officieel opengesteld. Waddenwandelen biedt ruim 1200 kilometer aan nieuwe wandelmogelijkheden in Groningen, Friesland en Noord-Holland. Het netwerk ontsluit oude cultuurlandschappen, prachtige natuur en een schat aan culturele bezienswaardigheden aan weerszijde van het Werelderfgoed Waddenzee. Een bijzonder wandelervaring, door de rust, ruimte en schilderachtige luchten die het Waddengebied kenmerken. 

Wandelaars kunnen via de website www.waddenwandelen.nl zelf routes uitstippelen. Daarnaast hebben vrijwilligers veertien dagwandelingen uitgezet langs de mooiste plekjes in het Waddengebied. Deze dagwandelingen zijn onder meer te vinden in de drie Waddenwandelgidsen van Wandelnet en op de Waddenwandelkaarten van Falkplan.

Beleefbaar landschap 


Waddenwandelen is een initiatief van Landschapsbeheer Groningen, Landschapsbeheer Friesland en Landschap Noord-Holland. Met het netwerk willen zij de verschillende landschappen in het Waddengebied beleefbaar maken en recreatie en sociaaleconomische ontwikkeling stimuleren. Zij werken samen met Wandelnet en de Waddenvereniging. 

Waddenwandelen is voor 90% gefinancierd door het Waddenfonds, de overige tien procent komen van de drie Waddenprovincies en de gemeenten Eemsmond, Winsum, De Marne, Delfzijl en Oldambt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2146
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
waddenwandelen, wandelen wadden, wandelnetwerk wadden, wandelen, wandelroute downloaden