Volg ons via
 
 
 

Berlagewandeling | Nationale Park De Hoge Veluwe

Berlagewandeling | Terug naar de kracht van Berlage.

In 2011 en 2012 is het park bij Jachthuis Sint Hubertus gereconstrueerd. Daarbij is zoveel mogelijk teruggegrepen op het oorspronkelijke ontwerp van architect H.P. Berlage. In de loop der jaren had het ontwerp door diverse ingrepen namelijk aan helderheid ingeboet. Berlage ontwierp niet alleen het Jachthuis, maar ook de omgeving rondom het Jachthuis. 

Dit is bijzonder: van Berlage zijn verder geen ontwerpen van landhuis inclusief tuin- en parkaanleg bekend. Het maakt Jachthuis Sint Hubertus in cultuurhistorisch opzicht bijzonder. H+N+S landschapsarchitecten heeft in samenwerking met Michael van Gessel (landschapsarchitect) een plan opgesteld voor de herinrichting. De nieuwe situatie is in hoge mate gebaseerd op en geïnspireerd door de geschiedenis. Geprobeerd wordt in het herontwerp diverse tijdslagen een plek te geven en ze tot een nieuw geheel te smeden. 

Met de realisatie van de Berlagewandeling is het hart van de oorspronkelijk in het Berlage-plan beoogde beleving teruggebracht. De nieuwe wandeling maakt het weer mogelijk om te wandelen langs de oevers, steeds dicht bij het water en met niets ertussen.

Speciaal

Het Park heeft met het aanleggen van deze route aandacht geschonken aan mindervaliden in een rolstoel en aan (groot)ouders met een kinderwagen. De Berlagewandeling is ook voor hen geschikt gemaakt. Meer info: www.hogeveluwe.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4153
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
berlagewandeling, wandeling hoge veluwe, wandelroute berekenen, gps wandeling