Volg ons via
 
 
 

Culturele stadswandeling Rapenburg

Stadswandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea.

Het Sieboldhuis, de Hortus botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden hebben de handen ineen geslagen voor een Topstukkenroute over het Rapenburg. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken. De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.

Culturele stadswandeling langs het Rapenburg

De culturele stadswandeling ‘Topstukken aan het Rapenburg' is een wandelroute over de bekendste gracht van Leiden. Het routeboekje staat vol met sfeervolle foto's van het Rapenburg. Bovendien geeft het de nodige achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod: een uitgelezen kennismaking met de collecties van het Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus Leiden.

Verkrijgbaar in vier talen

Deze korte doe-het-zelf-wandelroute is bij uitstek geschikt voor toeristen uit binnen- en buitenland die op eigen gelegenheid kennis willen maken met een van de mooiste en belangrijkste historische locaties van Leiden. Het boekje is daarom ook in het Engels, Duits en Japans beschikbaar.

Meer info: www.sieboldhuis.org


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1766
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sieboldhuis, wandeling leiden, stadswandeling leiden, musea leiden, leiden musea