Volg ons via
 
 
 

Lekker wandelen met Cor

Een lekkere wandeling helpt je te ontspannen en de beslommeringen even te vergeten.

Waarom wandelen  

Natuurlijk ter ontspanning, er gaat niets boven een heerlijke wandeling om je te ontspannen en de dagelijkse beslommeringen even van je af te zetten. Daarnaast is wandelen heel goed voor lichaam en geest, je zult merken wanneer je gelopen hebt of dit nu kort of lang is maakt niet zoveel uit dat je, je toch anders voelt. Dagelijks minimaal een ½ uurtje bewegen is goed voor lichaam en geest.   

Of je nu jong of oud bent leeftijd telt niet bij wandelen, het kan heel goed zijn dat iemand van 65 een goede of zelfs betere prestatie neerzet dan iemand van 40, kijk in dat verband maar eens naar de Nijmeegse Vierdaagse.   

Nog een voordeel van wandelen is dat je, je conditie aanmerkelijk kan verbeteren door regelmatig te wandelen, je zult merken dat je na een tijdje steeds makkelijker gaat bewegen en steeds verder zult kunnen lopen, en ook die trap die je dageljiks op moet, stelt op den duur niets meer voor. Ook je gewicht zal hierdoor op niveau blijven of afnemen, een gezond eetpatroon en lekker wandelen draagt zeker bij aan een gezonde levensstijl.

Gezond wandelen.

Loop in uw eigen tempo, zeker wanneer u net begint is een tocht van een ½ uur voldoende, voer dit langzaam op maar haast u zeker niet. Uw lichaam en hart moeten wellicht aan het nieuwe bewegen wennen. Voor de berekening van uw hartslag kunt u het beste het volgende rekensommetje aan houden, hierbij krijgt u het beste resultaat.

www.wandelenmetcor.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Gre52
Geplaatst op 11-03-2012 om 15:04

ik mag ook graag wandelen heerlijk is het,loop tochten van 25 helaas,omdat ik met mensen mee rij die maar 25 willen lopen en vlug naar huis willen.ik zou garaag tochten willen lopen die langer zijn.

 

gr.gre

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Corettje
Hits: 2731
Categorie: 
Wandelroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandeling, wandelen, waarom wandelen, wandeltocht, wandelroute, wandeltocht