Volg ons via
 
 
 

23 t/m 28 mei 2017 - Meerdaagse Wandeltochten Almere

Almeerdaagse | Ontdek de bijzondere architectuur in Almere.

Almeerdaagse, 23 t/m 28 mei 2017

Zes dagen achtereen zijn er routes in 10 afstanden: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 en 50 km. Wandel langs de Oostvaardersplassen, Noorderplassen, de Leeghwaterplas, in het Vroege Vogelbos, Pampushout, het Cirkelbos, de Groene Kathedraal en nog 20 andere prachtige natuurgebieden. 

De Flevopolder werd in 1968 het grootste door mensen gemaakte eiland ter wereld. Er werden scheepswrakken gevonden, honderden jaren geleden waren die schepen vergaan. Maar ongeveer 10.000 jaar geleden woonden hier al mensen die hun sporen nalieten.

In 1976 kwamen de eerste 800 bewoners in Almere Haven wonen en inmiddels wonen 200.000 mensen in de nieuwste stad van Nederland, temidden van veel groen en fraaie architectuur. Om dit op je gemak te ontdekken is een relaxte wandeling de beste optie en daartoe heeft Almere wandelknooppunten.
Er zijn inmiddels ongeveer 500 knooppunten, verbonden door ruim 800 wandelroutes met een totale lengte van bijna 400 kilometers.

Alle wandeltochten van stichting Almeerdaagse maken gebruik van deze wandelknooppunten, de routes tussen deze knooppunten zijn permanent gemarkeerd. Daardoor zijn die 10 afstanden gedurende zes dagen eenvoudig te realiseren en ook ieder jaar weer anders gecombineerd. Wandel mee op de bodem van de Zuiderzee, want Almere blijft je verrassen! 

Kijk voor meer informatie op www.almeerdaagse.nl en op www.wandelnetalmere.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3984
Categorie: 
05 Wandelen Mei
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute almere, wandel route oostvaardersplassen, almeerdaagse buiten