Volg ons via
 
 
 

Trajectum Lumen uitgebreid met lichtkunstwerk van 3 kilometer

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

“Toerisme Utrecht organiseert eenmalig unieke Sol Lumen wandelingen” 

Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht verbinden zeven gekleurde laserstralen van ruim drie kilometer lang het Utrecht Science Park met de binnenstad van Utrecht. Het lichtkunstwerk Sol Lumen schijnt iedere avond van 20 t/m 26 maart en is daarmee een unieke uitbreiding op de permanente lichtkunstroute Trajectum Lumen. Om bezoekers de combinatie van beide projecten te laten beleven, organiseert Toerisme Utrecht eenmalig in samenwerking met de gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht gedurende deze periode gratis stadswandelingen langs Trajectum Lumen, inclusief een uniek uitzicht op de lichtbrug vanaf de Neudeflat. 

TRAJECTUM LUMEN
Trajectum Lumen is een anderhalf uur durende avondwandeling langs 18 projecten van nationale en internationale kunstenaars. Deze lichtkunstroute is 365 dagen per jaar te wandelen aan de hand van een routekaart, een spoor van lichtdruppels in de grond en iedere zaterdagavond onder leiding van een gids. Alleen deze week eindigen de speciale Sol Lumen wandelingen bij de Neudeflat, waar men eenmalig een uniek uitzicht op het lichtkunstwerk wordt geboden vanaf de bovenste verdieping. 

SOL LUMEN
Sol Lumen is een kunstwerk van producent Laserfabrik. Na soortgelijke kunstwerken boven New York, Berlijn en Toulouse, is het spektakel  nu voor het eerst te zien in Nederland. De laserstralen lopen vanaf De Uithof naar de Domtoren over het oostelijk deel van de stad. De laserstralen staan symbool voor de sterke binding van kennis en cultuur tussen de Universiteit Utrecht en de stad. De naam Sol Lumen is speciaal gekozen ter ere van het Trajectum Lumen. 

GRATIS WANDELINGEN
De speciale Sol Lumen wandelingen duren ongeveer een uur en vertrekken onder leiding van een gids van 20 t/m 26 maart dagelijks om 20.00 uur vanaf de VVV op het Domplein. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vindt er een extra wandeling plaats om 21.00 uur. De wandeling eindigt bij de Neudeflat, waarna men de lichtbrug van bovenaf kan bewonderen. Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden is noodzakelijk en alleen mogelijk via infovvv@toerisme-utrecht.nl of 0900-128 87 32 (€ 1,30 p.g.). 

Bezoek de websites www.trajectumlumen.nl en www.uu.nl/lustrum/sollumen voor meer informatie.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1665
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
utrecht, lichtroute, kunstroute, avondwandeling