Volg ons via
 
 
 

Dordrecht heeft nu haar eigen Stadsganzenbord

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ook in Dordrecht kan de bezoeker vanaf 1 april 2011 de puzzeltocht het Stadsganzenbord, uitgegeven door Groepswijzer.nl, volgen om de stad te leren kennen. Het is inmiddels de vijfde oud-Hollandse stad waar de wandelaar, gewapend met een originele 17e-eeuwse plattegrond op pad kan gaan.
 
In 1649 werd een dik en groot boek uitgegeven: het Tooneel der Steden, gevuld met plattegronden van Joan Blaeu. Deze plattegronden bevatten een rijkdom aan details: ieder huisje en zeker ieder groter gebouw is in detail te zien en zelfs het kleinste steegje is terug te vinden. Wie in de 21ste eeuw door diezelfde steden wandelt aan de hand van de kaart van Blaeu kan zich makkelijk een beeld vormen van het leven in de 17e eeuw.
 
Dat is het uitgangspunt van de succesvolle serie puzzeltochten, die Groepswijzer.nl, specialist in cultuurhistorische groepsuitjes, onder de naam Stadsganzenbord heeft uitgegeven. In de steden Leiden, Haarlem, Den Haag, Delft en nu dus ook in Dordrecht.
 
De wandelaars moeten zelf hun weg zoeken van de ene naar de andere locatie op de prachtige plattegrond. Op iedere locatie wordt een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd, steeds met de rijke geschiedenis van Dordrecht in gedachten. De leukste manier om een stad te leren kennen met een groep!
 
Het Stadsganzenbord is vanaf 1 april 2011 te boeken op www.groepswijzer.nl of bij de VVV Zuid-Holland Zuid.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2045
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadswandeling, dordrecht, puzzeltocht