Volg ons via
 
 
 

Trajectum Lumen seizoen van start met rondleidingen en GeoCache

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het is weer later licht en vroeger donker. Dat betekent dat het seizoen van de lichtkunstroute Trajectum Lumen nu echt begonnen is. Voor de start van het seizoen organiseert VVV Utrecht iedere zaterdagavond een Trajectum Lumen stadswandeling onder begeleiding van een gids. Ook is de route vanaf nu te ervaren met een GeoCache GPS speurtocht. Met een nieuw ontwerp van het lichtkunstwerk in de nissen aan de Drift, is er ook een artistieke bijdrage geleverd. 

Trajectum Lumen is een anderhalf uur durende avondwandeling langs 18 projecten van nationale en internationale kunstenaars. Sinds lancering van Trajectum Lumen in het voorjaar, hebben al duizenden belangstellenden de route met behulp van de routekaart en het lichtspoor in de grond gelopen. Met de uitbreiding van rondleidingen en GeoCache wordt de route in twee nieuwe en aansprekende vormen aangeboden. “We hopen hiermee dat nog meer mensen de stad in de avonduren op deze bijzondere manier gaan beleven”, aldus Marjolein Beeuwkes, shopmanager van VVV Utrecht. 

Iedere zaterdagavond begeleide wandeling
De wandeling onder leiding van een gids start iedere zaterdag om 20.30 uur voor de VVV op het Domplein en duurt circa 1,5 uur. De gids geeft uitgebreide achtergrondinformatie over het project, de verschillende kunstwerken en natuurlijk over de historische binnenstad. De kosten zijn € 9,- per persoon. Reserveren kan  bij VVV Utrecht via info@vvvutrecht.nl of tel.: 0900 – 128 87 32 (€ 1,30 p.g.). 

Begeleide wandeling voor groepen
Voor groepen van maximaal 20 personen is een privé gids te reserveren vanaf € 95,- Ook is er arrangement samengesteld inclusief een culinair driegangendiner bij Brasserie Polman’s Huis voorafgaand aan de wandeling. De prijs is dan € 47,50 per persoon bij min. 10 personen en is exclusief consumpties.Voor meer informatie en boekingen: Tel.: [030] – 236 00 20 of E-mail: groepsreserveringen@u-tr.nl. 

GeoCaching
GeoCache is een spannende speurtocht die met behulp van een gps ontvanger te volgen is. Het is een moderne manier van schat (cache) zoeken. Voordat de cache gevonden kan worden, moet er een route worden gelopen en puzzels worden opgelost over de uitgelichte locaties van Trajectum Lumen. Na de opdracht te hebben uitgevoerd, kan de geocacher met het invoeren van de coördinaten in zijn GPS-ontvanger naar de cache toe. De Trajectum Lumen GeoCache is bedacht en gemaakt door Rutger Mooy. Informatie en gratis aanmelden kan op www.geoaching.com. 

Nieuwe projectie ‘Underground’
Vanaf 16 oktober worden de nissen aan de Drift vlakbij de Janskerk op een andere wijze verlicht. De nieuwe projectie, genaamd ‘Underground’ is gemaakt door studenten Kunst, Media & technologie van de HKU. 

Voor meer informatie zie: www.trajectumlumen.com

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1878
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Utrecht, stadswandeling, speurtocht, avondwandeling