Volg ons via
 
 
 

Wandelen langs kansels, ketters en kaarsen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nieuwe gids Pelgrimspad deel 1 verschenen
Pelgrims kunnen hun hart ophalen met de nieuwe gids van het Pelgrimspad
(LAW 7-1). De gids neemt de wandelaar mee naar de oude en hedendaagse bedevaartscultuur in Nederland en belicht het populaire thema ‘pelgrimeren’ van verrassend nieuwe kanten. De 203 km lange route start bij het Mirakel van Mokum in Amsterdam en eindigt bij de Zoete Lieve Vrouw in ‘s-Hertogenbosch.

Bijzonder fenomeen
In deze vernieuwde uitgave is extra aandacht uitgegaan naar de informatie over ‘pelgrimage en devotie’. Onderwerpen als ‘Pelgrimeren onder protestanten’ en ‘80 jaar geloofsstrijd’ bieden de wandelaar een goed beeld van dit bijzonder fenomeen. Daarnaast zijn alle bezienswaardigheden die de wandelaar onderweg tegenkomt kernachtig beschreven. De wandelroute is op een aantal plaatsen verbeterd en maakt veelal gebruik van onverharde paden. Ook zijn alle routekaarten en foto’s in de gids vernieuwd.

Uniek Hollands landschap
Cultuur en natuur gaan in het Pelgrimspad deel 1 hand in hand. De route leidt door een uniek Hollands landschap: dwars door het Groene Hart over graskaden, tiendwegen, jaagpaden en boezemkaden. Na Gorinchem voert het pad langs de slingerdijken en uiterwaarden van de Bommelerwaard naar het vestingstadje Heusden. Verder trekt de wandelkaravaan door de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen, om via het voorname Vught de Noord-Brabantse hoofdstad te bereiken. Daar start het Pelgrimspad deel 2, dat door Brabant en Limburg naar de Belgische grens voert.

Het Pelgrimspad deel 1 is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is te bestellen via www.wandelnet.nl of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel en VVV-kantoren, ISBN 90-71068-83-6, € 16,90. Wie bij het plannen van een meerdaagse tocht een overnachtingsadres zoekt, vindt daarvoor een actuele lijst op de pagina van het Pelgrimspad deel 1 op www.wandelnet.nl

De route en gids kwamen tot stand dankzij financiële bijdragen uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1738
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Wandelplatform, LAW, Pelgrimspad, langeafstand wandelen