Volg ons via
 
 
 

Nederlandstalige wandelgids voor Rhodos

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor het eerst verschijnt er een Nederlandstalige wandelgids voor het Griekse eiland Rhodos. In ‘Wandelen op Rhodos’ zijn 20 (halve)dagwandelingen opgenomen, variërend van 4,4 tot 22km, vrijwel allemaal rondwandelingen. De 80 kleurenfoto’s, overzichtelijke routekaartjes en handige GPS-coördinaten nodigen uit om de wandelschoenen aan te trekken en Rhodos te voet te ontdekken. De gids is voor € 14,50 te koop in de boekhandel (ISBN 9789078194057) of zonder bijkomende kosten te bestellen via www.wandelenoprhodos.nl. Op deze website is ook een voorbeeldwandeling te downloaden.

Over Rhodos
Rhodos is een eiland van tegenstellingen: liefelijk groen in mei, kurkdroog in september; volle stranden versus kleine dorpjes waar nauwelijks een toerist komt; een mondaine winkelstad met alle topmerken en in het zwart geklede weduwes die wonen in een bouwval. Moderne vakantiecomplexen èn overblijfselen uit de antieke oudheid. De massale toestroom van zonaanbidders maakt Rhodos misschien tot een minder voor de hand liggende bestemming om te gaan wandelen. Toch kun je hier ongestoord een dag lopen door de dennenbossen, zonder een mens tegen te komen. Tegenover het dichtbevolkte en economisch goed ontwikkelde noorden staan het rustige, groene midden van het eiland en de stille, zuidelijke helft van het eiland. Het zijn juist de verschillen die Rhodos tot een interessante wandelbestemming maken. De uitgestrekte natuur, de rust in het binnenland en de vergeten dorpjes laten zich prima combineren met een uurtje strand en een etentje bij een Griekse taverna.

In huis gemaakt
Als een van de weinige uitgeverijen brengt One Day Walks Publishing uitsluitend wandelgidsen uit die zelf zijn gemaakt. Anderen kiezen ervoor om snel buitenlandse gidsen in vertaling op de markt te brengen (met het risico op een foute of onduidelijke vertaling). One Day Walks werkt langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alle wandelingen en foto’s worden door de auteurs en uitgevers zelf gemaakt. Ook de vormgeving wordt in huis gedaan. Als fervente wandelaars weten de drie oprichters van One Day Walks uit eigen ervaring welke informatie een wandelaar nodig heeft voor een geslaagde dagtrip.

Eerdere uitgaven
    * Wandelen op Menorca
    * Wandelen in Devon
    * Wandelen op Corfu
    * Wandelen in Värmland

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2635
Categorie: 
Wandelnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroute, wandeltocht, Griekenland