Volg ons via
 
 
 

Japan in Leiden wandeling

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Deze wandeling (plm. 2 uur) is gewijd aan de relatie tussen Nederland en Japan, waarin Leiden steeds een bijzondere rol heeft gespeeld. In 1609 (400 jaar geleden) kregen de Nederlanders officieel toestemming om een handelspost te vestigen in Japan. Eerst in Hirado en later op Deshima, een kunstmatig eiland in de haven van Nagasaki. Van 1640 tot 1853 waren de Nederlanders de enige buitenlanders die handelsbetrekkingen met Japan mochten onderhouden.

Diverse punten in de stad herinneren aan de relatie met Japan, zoals de collectie 19e eeuwse voorwerpen uit Japan in Museum SieboldHuis, de Japanse bomen en planten in de Hortus Botanicus, het geboortehuis van ingenieur Rouwenhorst Mulder, het verblijf van de Japanse studenten

Tsuda en nishi (1863-1866) en het staatsbezoek van keizer Akihito (2000). Op deze wandeling wordt verder aandacht besteed aan een drietal Japanse muurgedichten, waaronder een haiku van Basho.

Deze wandeling wordt bij voorkeur gestart en geëindigd bij café diner de Grote Beer in de Rembrandtstraat 27.                    Meer info: www.gildeleiden.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1706
Categorie: 
Stads- en dorpswandelingen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Gilde Leiden, rondwandeling, excursie