Volg ons via
 
 
 

Istrie - Campingparadijs in de bakermat van het naturisme

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Verbondenheid met de natuur, schone stranden en de geweldige zeewaterkwaliteit zijn de grootste pluspunten van Istrië. Het Kroatische schiereiland is ook een eldorado voor naturisten en kent een lange traditie op dit gebied.

Naar schatting zwemt 15% van alle vakantiegangers in Kroatië wel eens naakt, en een vijfde geeft aan naar Kroatië te komen vanwege de vele naturisme stranden. Kroatië neemt in Europa een derde plaats in op het gebied van capaciteit voor naturisten, en Istrië was de eerste met een commerciële naturisten camping (Koversada). Valalta behoort tot een van de betere naturistencampings van Istrië. Gelegen tussen de kustplaats Rovinj en het natuurgebied Limfjord, strekt de camping zich uit over 70 hectare. Valalta sluit in alle opzichten aan bij de levensfilosofie van naturisten; kwaliteit van het leven en één zijn met de natuur in een mooie ongerepte omgeving. Maar liefst vijf kilometer strand en mooie, door pijnboombossen beschutte plaatsen staan de vakantievierder ter beschikking. Naast percelen zijn er ook bungalows, mobil homes en appartementen, allemaal op vier sterren niveau.

Voor kinderen zijn er veel speelfaciliteiten en een gratis kids club. Er is een wellness centrum, tennisbanen, fitness en aqua aerobic lessen. Valalta beschikt over de enige naturisten jachthaven van de Adriatische kust! Na een dag vakantieplezier is het moeilijk kiezen uit de goede restaurants die Valata biedt. In de sfeervolle strandbar kan men onder het genot van een door Valalta gebrouwen glas bier de dag in stijl afsluiten.

Wie op zoek is naar een kleinschaliger camping maar niet wil inleveren op comfort, kan terecht bij Camping Kanegra in Umag. Met maar 400 plaatsen heeft deze camping al een aantal awards in de wacht gesleept. Het is dan ook recentelijk gerenoveerd. Terwijl het kleinschalig is, kan de gast toch kiezen uit een aantal activiteiten die georganiseerd worden bij het nabijgelegen appartementen complex.
Naast deze twee top campings, beschikt Istrië nog over vier andere naturisten campings, waaronder Koversada, op driesterren niveau.

Meer informatie op www.camping.hr
Algemene informatie over Istrië op www.istra.hr

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2832
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
camping, kamperen, naturisme, camping in kroatie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.