Volg ons via
 
 
 

IJsland - Een reisverslag anders.

IJsland | Op dit wel zeer bijzondere eiland beleef je het ontstaan van de wereld.

Begin juni 2008 maakte ik een reis naar IJsland. Al meer dan 35 jaar lang was het een droom van mij om dit fascinerende land te bezoeken. En mijn droom kwam uit! Van mijn bezoek heb ik een fotoboek samengesteld met op de omslag de tekst: Zo mooi, zo overweldigend. Zo veel in veel te korte tijd. Wat een bijzonder land. Waar je je camera ook op richt, alles is raak. En daarmee is al veel gezegd.

Voor mijn vertrek heb ik mij goed voorbereid. Met de digitale camera en de MacBook bij mij, ben ik begonnen aan deze reis. Al gelijk bij aankomst ervaar ik hoe het honderden miljoenen jaren geleden moet zijn geweest. De tijd heeft hier blijkbaar stil gestaan. Op dit wel zeer bijzondere eiland beleef je het ontstaan van de wereld.

Onze twaalfdaagse rondreis, die midden in de zonnewende valt, doen ons vallen van de ene in de andere verbazing. Opvallend is al direct na aankomst het licht. Het lijkt wel of alles scherper is, frisser en intenser. Al na vijf minuten begint het genieten van de schone, zuivere frisse lucht. Het lijkt wel of je in het paradijs bent belandt.

Jazeker, alle foto's in mijn fotoboek geven een goede indruk van onze gevoelens. Maar wie dit echt wil beleven zal dit zelf moeten ervaren.

Om zoveel mogelijk mijn ervaringen met iedereen te kunnen delen heb ik ook een website gemaakt waarop de reisverslagen met links naar filmpjes en muziek is geplaatst. Neem eens een kijkje op www.ijsland.name en geniet met mij mee van dit paradijs op aarde.

En stuur mij daar vandaan een mailtje. Zou ik erg leuk vinden!
Met vriendelijke groeten, Henk

http://www.ijsland.name

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2745
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ijsland klimaat, ijsland vakantie, vakantie, ijsland reizen, ijsland bezienswaardigheden, ijsland weer
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.