Volg ons via
 
 
 

De kortste weg naar sneeuw heet Willingen!

Willingen | Eén van de grootste skigebieden dichtbij huis.

Korte wegen, lange pistes....

Maar twee uur, dan zit u er midden in, in het winterwitte sneeuwplezier. Het skigebied Willingen is een van de grootste en sneeuwzekerste skigebieden in het Sauerland. Nonchalant wedelt u de piste af of laat u tijdens een uitgestrekte wandeling frisse lucht door uw longen stromen. Een ware weldaad is om na zo’n actieve dag heerlijk van de sauna of een massage te genieten. Welkom welbehagen!

Een van de grootste skigebieden in het Sauerland ligt maar een paar meter van uw hotel vandaan.  De langste afdaling in het skigebied biedt u meer dan 2 km skiplezier. U kunt de pistes van december t/m maart hoogstwaarschijnlijk met een goed onderhouden en vers geprepareerde sneeuwlaag bewonderen.  In de wereldcupplaats Willingen hoeft u er niet meer op te wachten, tot de sneeuw uit de hemel dwarrelt. Daalt de thermometer tot tenminste twee graad onder nul, dan toveren de sneeuwkanonnen vliegensvlug fijne sneeuw. De totale lengte, van de vijf met sneeuwkanonnen voorzien belangrijkste afdalingen, bedraagt zeven kilometer.  Daaromheen liggen nog vele andere afwisselende pistekilometers verspreid.

Het gehele wintersportaanbod is zeer modern en van uitstekende kwaliteit. U zweeft met de Ettelsberggondellift de bergtoppen tegemoet. De ruime gondels met grote panoramaramen minderen vaart bij de stations, zodat u hier makkelijk kunt in- en uitstappen. Ter plekke kunt u meteen de nieuwste skimodellen huren. In de grote hal van het dalstation vindt u een ruim opgezette skiverhuur en skischool.

Willingen behoort tot de Wintersport-Arena Sauerland, de belangrijkste skiregio’s ten noorden van de Alpen en is lid van het ticketverband.  Met de Wintersport-Arena-Card kunt u van 90 afdalingen in zes skigebieden gebruik maken, zo’n grote keuze vindt u nergens anders in het Duitse middelgebergte.

U verheugt zich na een actieve dag in de sneeuw op een ontspannende massage of een heerlijk bezoek aan de sauna? Dan bent u in Willingen precies aan het goede adres. Hotels en gezondheidsfaciliteiten zijn helemaal op de wensen van wellness- en gezondheidsgasten ingesteld. Ontspannen is het motto! Met baden, massages, goed verzorgde gastronomie en een weldadig bewegings- en beautyaanbod.

U wilt uw wintersportvakantie eens niet op ski’s of slee doorbrengen?  Ook dan heeft Willingen op toeristisch gebied genoeg te bieden. Probeert u het eens met een winterse wandeling of nordic winter walking.

Bron: www.willingen.de


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5105
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
last minute willingen, wintersport willingen, sauerland, winterberg, hotel winterberg
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.