Volg ons via
 
 
 

Beleef Oost-Groningen

Oost-Groningen | Kilometers fietspaden, wandelpaden en vaarwegen staan tot uw beschikking

Kilometers fietspaden, wandelpaden en vaarwegen staan tot uw beschikking. Tijdens uw tochten kunt u genieten van prachtige landschappen. Zo fietst u door prachtige bossen en over heidevelden, zo wandelt u over eeuwenoude essen of langs prachtige vennen. Ruimte en rust vergezellen u op uw tochten.

Geniet ook eens van de prachtige sterrennachten die hier zijn. Op veel plaatsen in Oost-Groningen is er minimaal omgevingslicht en hebben we dus nog echte donkere nachten. Het kwaken van de kikkers, de roep van een uil of het mekkeren van de houtsnip maken van uw nachtelijk uitstapje een extra beleving.

Fietsen en wandelen in Oost-Groningen is een bijzondere ervaring. Van het uitgestrekte landschap van het Oldambt dat eindigt langs de boorden van de Dollard en via de karakteristieke lintbebouwingen in de Veenkolonin naar de bossen, heidevelden, beekdalen en kleinschalige landschappen van Westerwolde. Het Oldambt is vooral beroemd vanwege de prachtige luchten en het bijzondere licht. Nergens zijn wolken zo mooi, regenbogen zo bijzonder of een naderende regenbui zo imposant als in het Oldambt.

De waterliefhebber kan in Oost-Groningen zijn hart ophalen. Honderden kilometers vaarten, kanalen en beken liggen uitnodigend in het landschap. In veel plaatsen kunt u aanmeren in kleine haventjes of aan aanlegsteigers. Het Oldambtmeer is de laatste aanwinst op watersport gebied. Het meer van 800 hectare tussen Winschoten en Midwolda heeft volop mogelijkheden voor de waterliefhebber. Op de boorden van het meer ligt Blauwestad in aanbouw. In 2008 zal het Oldambtmeer met een vaarverbinding vanuit Winschoten worden ontsloten.

Op mooie zomerse dagen kan een ieder verkoeling en vertier zoeken in n van de vele zwemplassen. Het Oldambtmeer, Wedderbergen en de Beetserplas zijn de grootsten. Alle zwemplassen zijn kindvriendelijk ingericht.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2649
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oost groningen vvv, kop van oost groningen, fietsroute groningen, vvv groningen, groningen koopzondag
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.