Volg ons via
 
 
 

Skigebied Willingen zet in op kinderen en beginners

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Met de investering van 18 miljoen Euro in 2008 behoort het skigebied Willingen tot de toonaangevende wintersportplaatsen. De sneeuwkanonnen functioneren, de exploitanten hebben vorige winter bewezen, dat ze hun handwerk beheersen. Komend seizoen willen de Willingers werkelijk doorstarten, met sneeuwzekere pistes en een groots aanbod voor kinderen en families, zoals nergens in de regio te vinden is.

Het skigebied Willingen, met de sneeuwzekere, lange, brede hellingen en betrokken skischolen, is zeer geschikt voor kinderen, families en beginners (alle leeftijden). Op alle grote beginnerspistes wachten kleurrijke kinderparadijzen op de kleintjes om ze met sneeuw, kleurrijke figuren, poortjes en parkoersen veel plezier te bezorgen. Ze leren hier spelenderwijs om met ski en snowboard om te gaan . De beklimming van de berg verloopt geheel sprookjesachtig. Ieder kinderparadijs heeft een “vliegend tapijt”. Dit zijn transportbanden, die het de kleintjes besparen met de lift omhoog te moeten. De kinderen beleven met de “vliegende tapijten” op verschillende manieren veel plezier. De langste twee van deze banden transporteren naast de kleine skikabouters ook kleine en grote sleetjerijders met hun slee.

Daarbij blinkt het skigebied Willingen opnieuw uit met een uitstekend aanbod. Zes transportbanden hebben de exploitanten in het totaal aangeschaft. De langste ervan, aan de Ritzhagen, is 243 meter lang. Zoiets is in geen ander Duits skigebied te vinden. Geheel nieuw is de kinderskischool met kinderparadijs aan de Sonnenhang. Met 220 meter is deze transportband nauwelijks korter en belooft evenveel wintersportplezier. Met alle banden aan elkaar leveren de zes “vliegende tapijten” een totale lengte van 560 meter op.

Sneeuwzekerheid stijgt verder
De kinderparadijzen zijn niet alleen door het enorme aantal sneeuwkanonnen  sneeuwzeker. Ook de ligging is perfect. De hoogstgelegen oefenweide ligt op 830 meter. Dit geldt ook voor de grote afdalingen. Direct bij het bergstation van de gondellift ontstaat een ca. 100 meter lange oefenlift. Met een hoogte van 812 tot 828 meter ligt hier het hoogst gelegen complex in het Sauerland. De sneeuwkanonnen functioneren perfect maar ook dat wat er al was wordt nog beter. De liftexploitanten hebben het complex verder uitgebouwd door de aanschaf van extra sneeuwkanonnen en een geperfectioneerd waterleidingsysteem en –reservoir.

De Willinger Hochheidetoren heeft het hoogste uitzichtplatform in West-Duitsland. Zodat de gasten van de Willinger liftexploitanten het prachtige uitzicht vanaf hier kunnen genieten, krijgen ze een extraatje bij de liftkaart. Iedere eigenaar van de Willinger skipas of een Wintersport Arena Card kan hiermee de Hochheidetoren bezoeken.

Terugblik:
In 2007 begon in Willingen het tot dan toe grootste besneeuwingsproject, dat ooit in Duitsland binnen één seizoen werd gerealiseerd. Na een planning en voorbereiding van 3 jaar ontstond een van de grootste besneeuwingscomplexen in de regio. Meer dan 50 moderne sneeuwkanonnen leveren sneeuw voor de 5 hoofdafdalingen met een totale lengte van zeven kilometer. Meer dan 12 kilometer pijpleiding en twee grote pompstations werden hiervoor gebouwd. Rond 70 kilometer kabels en leidingen werden gelegd. Als waterreservoir dient een reusachtige, 52.000 m³ water omvattende vijver  boven op de Ettelsberg. Bovendien is met de nieuwe Ettelsberg-gondellift een van de modernste gondelliften neergezet. De expansie van het wintersportaanbod kostten de Willinger afgelopen seizoen rond 18 miljoen Euro.

Viessmann Winterpark Willingen
Willingen is een internationale ski-wereldcup-plaats, die door kwaliteit en variatie overtuigd. Dat komt niet alleen door het wereldcup skispringen. Het skigebied Willingen vormt met elf skiliftcomplexen en zeven kilometer besneeuwde afdalingen het centrum van het Viessmann Winterpark Willingen. Bovendien omvat het wintersportaanbod de omliggende deelgemeentes Usseln en Schwalefeld. De wintersporters vinden hier in het totaal 20 skiliften met 18 kilometer piste, waaronder de met 2 km langste afdaling van het Sauerland. 80 km uitstekend geprepareerde langlaufloipes, klassiek en skating, evenals talrijke mogelijkheden voor sneeuwschoentoeren maken van Willingen een attractieve bestemming voor noordse wintersporters. Wie  zonder plank of schaats onder zich wil genieten van het winterlandschap, kan gebruik maken van 30 km geruimde winterse wandelpaden. Indoor-ijsbaan, rodelhelling, arrensledetochten, moderne skischolen en skiverhuur alsook vier grote kinderparadijzen completeren het aanbod. Daarbij komt een goed verzorgde après-ski-cultuur in skihutten en horecagelegenheden.

Contact
Tourist-Information Willingen
Waldecker Str. 12
34508 Willingen (Upland)
Tel. 05632-40 11 80

willingen(at)willingen.de
www.willingen.de

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3541
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Sauerland, langlaufen, skien, wintersport
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.