Volg ons via
 
 
 

Winter in Portugal

Overwinteren Portugal | De winterse dagen zijn ideaal voor een stevige wandeling door de stille natuur.

Hoewel we momenteel nog heerlijke temperaturen hebben, denken we vast na over het komende winterseizoen. Wat veel mensen niet weten is dat ook in de winter het heel goed toeven is hier. De temperaturen zijn overdag beslist aangenaam te noemen, en vele dagen lunchen wij lekker buiten in de zon.

Vorig jaar op tweede kerstdag zaten wij zelfs in ons T-shirt buiten te eten! Een tweede kerstdag kent men overigens niet in Portugal. Kerst wordt gevierd op kerstavond. Dan krijgen de kinderen cadeautjes van Pai Natal (de kerstman) die al maanden van te voren zijn ingekocht. Familie komt bij elkaar en er wordt een bolo rei (koningstaart)gegeten. Dat is een ronde soort  tulbandcake met gedroogde vruchten. Eerste kerstdag wordt dan bij de schoonfamilie doorgebracht en daarna is het wel weer welletjes. Veel Portugezen houden wel vakantie zo aan het einde van het jaar, en ook de scholen hebben vrij.

Oud en Nieuw wordt traditiegetrouw bij familie doorgebracht of in het café in het dorp. Veel vuurwerk is er niet; een enkele klap en donder, geen siervuurwerk. Naar verluidt wordt dit op centrale plaatsen in het land gecontroleerd afgestoken en is er geen siervuurwerk te koop. Wij hebben vorig jaar zelfs geen sterretjes kunnen vinden in de winkel! 

De winterse dagen zijn ideaal voor een stevige wandeling door de stille natuur. Prachtig gefilterd licht  om mooie foto’s te maken. Aan het einde van de middag als het afkoelt kunnen we een lekker vuurtje stoken en daarin kastanjes poffen en warme wijn drinken. In de vakantiehuisjes kan gezellig de open haard of de houtkachel aan.

Vanaf januari tot mei kan er geskied worden in de Serra da Estrela. Dit skigebied ligt op bijna 1,5 uur rijden van onze quinta en is met name door de week erg rustig. Het is een klein gebied, prima geschikt voor beginners en voor een dagje sneeuwpret.

En mocht het dan eens een dag regenen, dan is er een goed gevulde boekenkast met boeken, tijdschriften en spelletjes in de vakantiehuisjes. Of denk eens aan een museumbezoek, dagje stad in Coimbra of Viseu. In Viseu is recentelijk een enorm winkelcentrum geopend met bovenin een ijsbaan. Dus je ziet: zelfs schaatsen kan hier in Portugal!

Meer info: www.quintadopinheiromanso.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: portuned
Hits: 3625
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
portugal, portugal klimaat, portugal bezienswaardigheden, portugal informatie, portugal camping
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.