Volg ons via
 
 
 

Kanaaleilanden Sark en Herm

Kanaaleilanden Sark en Herm in teken van verandering

Voor de altijd zo rustige Kanaaleilanden Sark en Herm, onderdeel van het baljuwschap Guernsey, staat het jaar 2008 in het teken van veranderingen. Sark geldt als het laatste feodale staatje van Europa en wordt bestuurd door de Heer van Sark. De huidige heer Sir Michael Beaumont is de eenentwintigste, sinds koningin Elisabeth I een edelman uit Jersey het recht verleende om het eilandje te koloniseren. Het eiland handelt hiermee in strijd met de Rechten van de Mens en onder druk van het Britse parlement zullen er voor het eerst in 453 jaar vrije verkiezingen worden gehouden.

Ook op Herm is het een spannend jaar geweest, want voor de huidige bewoners en exploitanten van het White House Hotel, de familie Wood Heyworth, liep het huurcontract dat zij sinds 1949 bezaten, af. Er was aanvankelijk belangstelling van het luxe hotelketen Von Essen die de huur van £ 15 miljoen voor 40 jaar over wilde nemen. Tot grote opluchting van de plaatselijke bevolking is de huur (voor een aanzienlijk lager bedrag!) gegund aan John en Julia Singer, inwoners van Guernsey. Het echtpaar heeft elkaar 14 jaar geleden op het eiland ontmoet en zullen het bestuur van het eiland op de oude voet voortzetten. Dus geen televisie, telefoon of klok in het White House Hotel!

Voor meer informatie over Sark en Herm: www.visitguernsey.com.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1336
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kanaaleilanden guernsey, sark en herm, kanaaleilanden klimaat
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.